Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 24-3-2018, 14:43 uur.

   
  deze pagina toont het toekomstige uiterlijk van HTMfoto/HonderdprocentHaags    
 

 
   
Circus Scheveningen, het `Circustheater` van toen
ansichtkaart uit de collectie van Dick Gilijamse


Roy A. LAPRé | 11-10-2017
Tja, zie het hierboven ook staan, "we worden ouder" en geldt evenzo voor mij. Woon reeds jaren in Frankrijk en heb vanaf m`n 3de t/m m`n 5de aan de Berkenbosch-Blokstraat 15 gewoond en vond het immer spannend en ook vaak angstig om dan samen met m`n oudere broer, naar de winterverblijven van de dieren te gaan. De geur van het stro en de mest kan ik nog goed voor me halen. Jammer dat alles weg is en nu slechts een herinnering. Zou graag nog eens een bezoek willen brengen aan de Berkenbosch-Blokstraat 15 in Scheveningen om weer die oude herinneringen van 61 jaar geleden weer op te halen. Tja, time flies, zoals ik begon.

gerrit | 19-5-2016
Bericht voor R. Ertsman. Op Youtube staat een filmpje over de jubileumvoorstelling van Carré verzorgt door Circus Strassburger. Iemand heeft daarop gereageerd en meent haar grootmoeder Marretje Olboeter te herkennen in het filmpje. Wellicht kan zij meer over haar vertellen. Het filmpje en de reactie: https://youtu.be/cNV4ZCUvkPo

R. Erisman | 4-5-2016
Mijn grootouders hebben bij dit circus gewerkt.

Nico Verhoeven en Marretje Olboeter. Zegt deze namen iemand wat? Ik zou het leuk vinden als iemand meer informatie heeft over die twee!

Monique | 24-3-2015
Hoe ouder je wordt hoe vaker je omkijkt. Mijn jeugd heb ik zomers doorgebracht bij Strassburger. Daar ook leren paardrijden op de Friezen. Mijn vader deed de pr voor het circus en haalde daarvoor veel stunts uit vaak samen met fotograaf Simon Smit.
Heerlijke tijden die helaas voorbij zijn. Kon ik die lekkere stallenlucht nog maar 1x ruiken....

raalte | 30-8-2014
mijn vader jan albert van raalte was vaste hoefsmid bij dit circus

h.p.w.van elst | 22-9-2013
mijn vader is jarenlang dirigent geweest van circus Strassburger.als kind gingen wij vaak mee en logeerde dan bij mensen in scheveningen,dat was in de tijd van pia beck,die daar elke avond in een jazz kelder zat te spelen.tijger te paard was inderdaad bij Strassburger,en ik herriner me ook nog dat de bob gerry groep naar beneden is gevallen.het is dus wel een tijdje geleden,ik ben nu 68 jaar,maar ik hou nog steeds van het circus,

gr van henny van elst

email cpm@planet.nl

joost | 21-8-2013
@Margaretha. Zeker. Ik was daar ook wel eens te vinden. Ik vond het gebouw ietwat pompeus maar toch wel mooi in z`n soort. Jammer dat het zo niet meer is te zien. Het interieur was als een amphitheater met een imposant koepeldak.

Zie ik me daar een flitskast boven het voorste paard

margaretha | 21-8-2013
Ja ik heb het vaak over het circus strassburger niemand van mijn vrienden kunnen zich het herinneringen Mijn vader nam ons mee naar iedere voorstelling in den haag en er werd overwinterd in dat prachtige gebouw .....wij gingen iedere week naar de dieren kijken in de winter Een hele mooie tijd

Hans (Zoef) | 26-4-2012
Even een grapje, als dit niet kan, mag Wim het verwijderen.
De directeuren van Circus Strassburger en Circus Müller hadden een ontmoeting. Zegt Strassburger, wat kijk jij sip is er wat mis? Ja zegt Müller, mijn bengaalse tijger de ster van de show is vannacht plotseling overleden.
Zegt Strassburger, bij mij gaat het ook niet goed, Betsy de olifant heeft vannacht een natte droom gehad en al mijn apen zijn verzopen.

EmWe | 26-4-2012
@Coos; Ook in de jaren 50 was dit gebouw nog jaarlijks het onderkomen van de familie Strassburger. Een circusvoorstelling was in die tijd een jaarlijks uitje als kinderfeest , terwijl het sinterklaasfeest voor de kinderen van HTM personeel werd gevierd in "het Gebouw" .(van Kunst en Wetenschappen)

dick gilijamse | 26-4-2012
de olifanten stallen links bij binnenkomst ergens .met een poot aan de ketting
zeker de jaren vliegen voorbij er is ook nog een tydje gedanst daar
zondags maar het verval sloeg toe de herinnering blijft

Cor Nieuw Vennep | 26-4-2012
Coos, niemand hè? Zal ik dan maar? We worden oud vrees ik en wij zijn dadelijk de enigen die nog weten van de beren van de dierentuin. Ook ik verwachtte een stortvloed aan reacties. Nou daar komt-ie dan. Jij bent dan ook vast wel in de zijstraat links van het gebouw uren in de stallen geweest (een dubbeltje ?). Ik heb daar zelfs wel geholpen met water. De familie was bezeten van paarden en dat vond ik dan wel erg saai worden op- de duur. Maar de clowns (behangersact), Deense? zakkenroller, trapezewerkers (ooit nog eens naar beneden gedonderd met hun pyramideact). Van de tijger op de rug van een paard ben ik niet helemaal zeker of dat ook Strassburger was. De dierenbescherming was daarover in ieder geval laaiend.
Herinneringen - vervuiling van onze harde schijf? Ik vind het niet zo erg.

Hennie | 24-4-2012
Dit is toch een mooi plaatje. Je moet nu niet een foto maken van de zelfde plek want dan schik je. Scheveningen is Scheveningen niet meer, jammer.

coos | 22-4-2012
Met mijn suggestie "Strassburger" dacht ik een stroom van herinneringen los te krijgen over het optreden van dit circusgezelschap jaarlijks in de vakantiemaand augustus in de late jaren veertig.
Het beestenspul kwam (en ging weer) met goederenwagens over lijn 11 en dan van de Duinstraat over de straat naar het circusgebouw.
Ik weet nog van twee keer, dat wij er heen zijn geweest.
Sinds het geen echt circus meer is ben ik er niet meer binnen geweest.

tokke | 22-4-2012
Heel sierlijk destijds inderdaad. Tegenwoordig is het een Vanessa-achtig gebouw. Protserig en ledig. Teken van deze tijd, wellicht? Hoewel, het is beter dan de voorgaande versie (http://www.scheveningen1813-2013.nl/strandschilders/19002000AK/jonghens/7circustheater570.jpg). Die was echt treurig.

Frank Faber | 22-4-2012
Ja prachtig en als het aan dhr Zwolsman gelegen had was het Kurhaus er ook niet meer geweest. Scheveningen is grondig verpest en ik geloof dat wanneer de mensen van toen in staat zouden zijn het huidige Scheveningen te zien dat ze zich rot zouden schrikken.

Johannes Hendrikus von der Burg | 22-4-2012
Wat een uitstraling,kunnen wij helaas van het huidige gebouw niet gezeggen.

coos | 22-4-2012
Strassburger................

Joh. Verwijck | 22-4-2012
Volgens het HGA (nr. 0.21241) dateert deze opname van het Circusgebouw van ca. 1905.

B. Alberda | 22-4-2012
Stel je eens voor dat dit prachtige gebouw er nu nog had gestaan...

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    0287


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!