Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Terletstraat kijkend naar de Kempstraat met de Julianakerk
ansichtkaart uit de collectie van Gerard van der Swaluwe


anja keukenmeester | 10-9-2017
de echte naam van de slagerij was: gebr. Keukenmeester. Mijn vader (Piet) heeft de zaak nog jaren alleen gehad na het overlijden van mijn oom. Halverwege de 70-jaren heeft mijn broer Arie deze zaak overgenomen en werd het A.G. Keukenmeester.

Baltus van Ulden | 30-12-2014
Zelf woonde ik van 1949 tot 1972 op nr. 41. dat is 2 hoog boven de slagerij. (het laaste portiek links) . Rechts daarvan zat een winkel van de ERMI, eerste Rotterdamse melk inrichting. Daarnaast zat Staalstad van eigenaar dhr de Man. Daarnaast op de hoek van de Hulshorststraat een sigarenwinkel van Korlvinke, met dhr. Van Veen.
Links naast de slagerij ze de manifacturen zaak Vreeze. Daarnaast de schoenenwinkel van v.d. Valk. Naast vd Valk om de hoek zat nog een kruidenier Bouwman?

C45 | 5-3-2014
Reactie op Sjors 19-09 bedoel jij Lonneke??

Henk cras | 5-3-2014
Deze foto is genomen vanaf de stoep voor mijn ouderlijk huis ,op de 1e etage boven wasserij Cras,waar ik van 1937 tot 1960 heb gewoond naast kolenboer brak en yssalon bauman waar je in de oorlogswinsten opklop kon eten
Dit is dus het uitzicht dat ik had uit de woonkamer

Gerard Mooijman. | 22-9-2013
In de Terletstraat was er een winkel van de volharding, brood en velen anderen artikelen.
In mijn jeugdt jaren had ik een vriendinnetje haar naam," Mattie", zij was nml een manager van deze zaak en was enorm verantwoordelijk voor deze wijkwinkel. Ik denk vaak aan haar en ben benieuwdt of zij nog leefdt. Groetjes.

Sjors | 19-9-2013
Nostalgie! had een jeugdliefde wonen in Terletstraat, L. v. Vloten.
Verloor contact verhuisde, ivm overleiden beide ouders.
Weet iemand iets over wel en wee van L. v. Vloten?

Hans | 31-5-2013
@coos. Vanaf welke datum is buslijn N/25 dan de route Grote Marktstraat - Spui - Amsterdamse Veerkade - Wagenstraat - enz. gaan volgen (dus richting Voorburg)? De door u beschreven route werd in mijn beleving alleen afgelegd in de omgekeerde richting (naar de Veenendaalkade). In de jaren `50 heb ik vaak van deze lijn gebruik gemaakt, maar ik kan mij alleen de eerstgenoemde route herinneren.

Erik Smit | 31-5-2013
Weet misschien iemand hoe de fotograaf heette in de terletstraat

Robert | 7-6-2012
De eigenaar van slagerij Keukenmeester heette echt Keukenmeester.
Zijn dochter zat bij mij in de klas en die heette Anja Keukenmeester.Haar broer stond ook in de slagerij.

henny | 7-6-2012
Weet iemand hoe de achternaam is van de eigenaar ( zijn voornaam is Arie)van slagerij Keukenmeester zat in de Schaasbergenstraat nabij de Terletstraat.

henny batenburg | 7-6-2012
Weet iemand toevallig hoe de echte naam is van de eigenaar van slagerij Keukenmeester zat in de Schaesbergenstraat bij de Terletstraat.

Hans (Zoef) | 30-5-2012
Links naast die winkel op de hoek zat een schoenenwinkel waar ik ooit met mijn vader mijn eerste paar schoenen heb gekocht. Dit was direct na de oorlog waar men alleen op een verklaring schoenen kon aanschaffen. Kan het mij niet meer voorstellen dat ik met alleen oude lappen aan mijn voeten door de sneeuw heb gelopen.

Andre | 30-5-2012
Aan de rechterkant, op de hoek van de Hulshorststraat, zat tegenover de drukkery van Vader & Zoon Theo Zijlstra de groeten-boer (van de ouders van Dikkie) Van Kampen en aan de overkant was lange tijd de Elektronica -onderdelen of Radio-zaak: `Staalstad`, terwijl vooraan links verder op de hoek maar hier buiten beeld Slagerij Keukenmeester was gevestigd dus ongeveer naast waar later (nu nog?) langere tijd die fotowinkel bestond.

Frans Schmit | 30-1-2012
Wat een leuke foto. In deze buurt heb ik jarenlang gewoond. Iedere avond was ik te vinden in de Snackplace 25, op de hoek van de Terletstraat en de Hulshorststraat. Aan de overkant woonde Rinus Gerritsen van de Golden Earrings.

Roel Glas | 25-1-2012
Ik was vandaag in Den Haag en ik dacht; ik maak een foto van de Terletstraat.


coos | 25-1-2012
De situatie van na de oorlog ken ik uit eigen ervaring: ieder weekend met bus N naar oma op de LvNOI, ik kan het nog dromen.
Bus N halteerde richting Hobbemaplein op de hoek Terletstraat met de De La Reyweg, en naar de Vreeswijkstraat aan de overkant op de hoek van de Kempstraat.
Al vanaf 3 november 1947 werd doorgereden vanaf de Groote Markt door de Luthersche Burgwal - Paviljoensgracht - Stille Veerkade - Wagenstraat - Stationsweg/-plein - Weteringkade - Schenkviaduct/-kade - Kon.Julianalaan -
Mgr van Steelaan - Potgieterlaan (naast het pleintje met de LvNOEinde.

Kantoorboekhandel Stumpels zat op de hoek van de Escamplaan met de Tienhovenschelaan; telkens als ik er nu met de tram langskom, kijk ik nog even: weg...... Ik heb er geregeld potloden, vlakgom, kroontjespennen, schriften en kleine notitieboekjes gekocht. En niet te vergeten ansichtkaarten als er een tram op stond..............R. Boot | 25-1-2012
In de winkel naast Paul C. Keizer is na de oorlog onze kapper gevestigd Dhr.Laper.

Leen Commers | 24-1-2012
Links op de foto was een radiozaak waarvan ik de naam niet meer weet.
Mijn vader kocht daar in het begin van de oorlog een nieuwe Philips radio.
Het was door de Duitsers streng verboden om naar een Engelse zender te luisteren en besloten dat iedereen zijn radio moest inleveren.
De winkelier kwam waarschuwen dat de Duitsers zijn administratie in beslag hadden genomen en dus konden zij zien wie er een radio had gekocht.
Pa had goed de p in maar hij moest wel want anders werden er op zijn Duits maatregelen genomen.
De oude radio had hij nog zodat er toch nog, heel zacht, naar Radio Oranje in Londen kon worden geluisterd.


Joke | 24-1-2012
Mijnheer Zonneveld, het was zeker lijn 26, van Kijkduin naar station Voorburg. Lijn 25 stopt(e) er ook maar ging rechtdoor de Kempstraat in.

Koos van der Kolk | 24-1-2012
@ sjoerd: Gedurende de periode 1-12-1939 - 21-5-1940 bestond een buslijn N van de Vreeswijkstraat naar station HS. Deze lijn is op de laatstgenoemde datum opgeheven wegens brandstofgebrek (zie op deze site de rubriek "Alle buslijnen op een rijtje"). Na de Tweede Wereldoorlog is buslijn N op 22-9-1947 weer opgestart maar nu op het traject Vreeswijkstraat - Grote Markt. Per 31-10-1955 is de lijn vernummerd naar 25.
Buslijn E (20) reed ook door de Terletstraat, maar deze is eerst per 1-11-1952, na het opheffen van lijn 13, operationeel geworden.
Uiterst links is een stukje van een boompje van de Nunspeetlaan te zien. Dit boompje staat vol in blad. Mede gezien de kleding van diverse personen en de korte schaduwen, is de foto kort voor of in een zomer genomen.
De bushalte nabij de hoek met de De la Reyweg geeft geen hard bewijs, dat de foto in 1940 genomen is, maar sluit dit ook niet uit. De foto zou in dit geval rond of in de zomer van 1940 genomen zijn. Haltepalen werden overigens vaak niet gelijk verwijderd, wanneer een lijn werd opgeheven. Wellicht is de haltepaal gezien de oorlogssituatie zelfs in het geheel niet verwijderd en is deze gewoon blijven staan tot buslijn N op 22-9-1947 weer ging rijden. Dan zou de haltepaal er vanaf 1-12-1939 steeds gestaan hebben.

@ Cor Nieuw Vennep. Ik heb via deze foto en andere foto's van het Haags gemeentearchief getracht te achterhalen wat de naam van de foto- en lijstenhandel met het uithangbord is. Op de gevel staat tweemaal de naam Gladweg, maar dit kan ook een merknaam zijn.
Verder is op de foto op de hoek van de Terletstraat en de Hulshorststraat een drukkerij te zien. Deze is gesierd met de naam K. Zijlstra.
Boekhandel Stumpel was gevestigd aan de Escamplaan. Deze boekhandel heeft veel foto's van Den Haag uitgegeven.

Anton Zonneveld | 24-1-2012
@ Joke : Bent u niet in de war met buslijn 25?

Cor Nieuw Vennep | 23-1-2012
De ansichtkaart is afkomstig van "Stumpel's Drukkerij-kantoorboekhandel, Den Haag". Op de foto rechts op de hoek is een drukkerij te zien, mogelijk Stumpel? Er waren in die tijd "fotografen", die buurtfoto's maakten en ze aanboden aan dit soort drukkerij/kantoorboekhandel/leesbibliotheek winkels.
@Coos, die Agfa Clack was na de box een indrukwekkende camera zeker met de enorme zonnekap. De vertekening was berucht, maar toch geen slechte lens. Overigens kostte de Clack slechts f. 25,--. Daar moest je wel voor sparen.

Joke | 23-1-2012
Vanaf begin jaren 2000 rechts op de hoek voor mij een bekend haltepunt van bus 26 naar de Haagse Hogeschool. Tegenover die halte links op de hoek: nu de sigarettenwinkel waar mijn hondje steevast een brokje kreeg!
Een mooie sfeerfoto!

coos | 23-1-2012
Mijn eigen foto's uit eind jaren veertig, gemaakt met een AGFA CLACK-camera, vertoonden dezelfde afwijking: scheefstand neigend naar het midden, wat aan de goedkope lens lag.
Als je goed kijkt, zie je aan de rechterkant ook een beetje die helling naar binnen.

sjoerd | 23-1-2012
als dit uit 1940 is reedt hier toen al een buslijn door de kempstraat en terletstraat ??

pduvekot | 23-1-2012
Ik heb hier heel wat voetstappen liggen...
Misschien is de fotograaf wel de eigenaar van de fotowinkel die te zien is

Wim van Es | 23-1-2012
De fotograaf is waarschijnlijk een winkelier uit de buurt. Zij maakten zelf foto's van straten in de omgeving, zetten de straatnaam er op en verkochten ze als ansichtkaart in hun winkel. Achterop de foto stond dan "Echte foto", daar was ik als klein kind nogal van onder de indruk.
Niks professionele fotograaf, maar wel erg leuke plaatjes.

Kees de Ridder | 23-1-2012
Hoe verschillend mensen kunnen reageren op hetzelfde beeld, wat ze zien. Dat die toren ( lees: foto scheef genomen) scheef staat, brengt bij mij het beeld over van : hé, dat is bijzonder en dat ze hem toch in de handel hebben gedaan. Als het bij postzegels en/of bankbiljetten gebeurt worden ze "goud"waard! De één vindt het amateuristisch ( goed gespeld?), de ander vindt zo'n opmerking flauw en ik ben dan geneigd te zeggen: ik neem het met een korreltje zout!.
Ik mis wel de hondenpoep en papier van snacks ( het is even wennen!).

Ferry Lochmans | 23-1-2012
Volgens mij staat de toren verkeerd ten opzichte van het schip, maar kan er naast zitten.

Stefan | 23-1-2012
De huizen in de achterliggende Kempstraat zijn onlangs vervangen door nieuwbouw.

Dick te Ede | 23-1-2012
Foto is gemaakt ca 1940, zie:
http://www.haagsebeeldbank.nl/hga:col1:dat306233

JWB | 22-1-2012
@PIM - maar van een professioneel uitgegeven ansichtkaart verwacht je toch een betere kwaliteit. Zelfs mijn eigen opnames zou ik niet goedkeuren als het zo scheef staat.

Hans kindt | 22-1-2012
Drukke straat maar geen auto te zien. Eind jaren 20/begin 30?

pim | 22-1-2012
Flauwe opmerking JWB.
Deze foto geeft een prachtig sfeerbeeld van die tijd, waarschijnlijk ergens in de jaren 60, scheef of niet scheef.

JWB | 22-1-2012
Wat een amteurisctische foto voor een ansichtkaart. Camera een beetje scheef gehouden ?

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    2407


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 4 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!