Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Rijswijkseplein, van lieve vijftiger tot saaie zeventiger
drie krantenknipsels uit de collectie van Roel Glas


MikeV | 27-5-2015
Paviljoen (originally Het Wachtje) was designed en build by Zeger Reyers in 1827 and is still alive

MikeV | 27-5-2015
I hope you didn`t fail to notice that an ancient building "Paviljoen` was spared time and again

Henk Luf | 27-5-2015
RijswijksePlein basically launched me into my career of transport design, engineering and transport management.. From the age of about 7 and coming from Loevesteinlaan, I traveled first by push-scooter, then bicycle to watch the trams hours upon hours, summer and winter, standing atop a dirt mount, just watching the trams go past. These experiences gave me an insight as to how tram systems worked and how and where improvements could be made, experiences that in some ways I still use today.

John van den Berg | 2-10-2011
In de eind 40er jaren heb ik op het Zieken ook s,avonds het verkeer staan regelen dmv een rode lantaarn om dat we er vrachtauto,s naar binnen moesten ,die mochten niet geladen buiten blijven met oog op diefstal Coca Cola.Er waren toen weinig auto,s maar de fietser reden toen in het spitsuur soms met 10 naast elkaar ook was er veel tramverkeer.

Kees de Ridder | 1-10-2011
John van den Berg, je hebt gelijk, vanaf nu is het John en Kees met een K!
De getoonde verkeersdrukte op dit plein doet me denken aan hetzelfde wat ik een keer op het Spui meemaakte t.h.v. het huidige stadhuis op het zeebrapad dat leidt naar de Gedempte Gracht. Het verkeer stond muurvast en mijn oog viel op een sportwagen-cabriolet met een aardig ogende dame. Ze stond te toeteren en schold op het Haagse stadsverkeer en met haar Amsterdams accept vroeg ze me de richting naar Mokkum. Ik zei: we leven in een klein land mevrouw, hier kun je alleen maar omhoog. ( Amsterdammers moet je als Hagenees altijd vr zijn!). Ik heb ze toch maar naar het Berhard-viaduct gewezen, toen het verkeer weer een beetje liep.

John van den Berg | 1-10-2011
Mijn heer Kees de Ridder @ U mag mij gerust John noemen anders wordt het zo erg formeel.Ik heb nog eens goed gekeken of het de bewuste man was maar het zou ook een bestuurder van een brandweerauto kunnen zijn met een stuk papier in zijn hand.Wat een puin hoop he .Er heeft ook een tijd een noodbrug gelegen aan de rechter kant van hout speciaal voor wielrijders toen het gevroren had ging ik daar onderuit.

robert55 | 29-9-2011
De bovenste foto is van na 1951 (Limburgers op het Zieken), maar gezien de aanwezigheid van de 300 voor het moment waarop lijn 8 met 1100-en ging rijden, 1958 [of nog '67?]

De middelste: de NZH bolramers verschenen vanaf 1959, maar ik denk dat ze hier pas kwamen na 1961. Daarachter is nog een tram van lijn 12 te zien, geen pcc dus voor 1963.

Dan blijven op die foto's de pcc's: lijn 16 en 17 reden hier vanaf 1959, maar een 1000 [en dan nog met de strepen op de kop] was toch vrij zeldzaam. Of zou dat een omgeleide lijn 10 zijn?

Kees de Ridder | 29-9-2011
Geachte mijnheer van den Berg, ik mis de verkeersagent niet. Kijk maar op de 2-de krantenknipsel, daar staat hij er echt, zij het dat je z'n bord niet ziet.
Ik heb gemerkt dat u een echte Hagenees bent en heel veel van het oude Haagje weet. Ik geniet ervan en ik geef niets om taalfouten, want het gaat hier om de inhoud.
Tot slot nog even een quizvraag: wie kent er naast de 3 politie-verkeersagenten, Frans Kok, Blom en Tunker nog meer namen? En ding is zeker, wie het ook is, hij is beslist kleiner dan Tunker, wat een BOOM was dat!!

John van den Berg | 29-9-2011
Het enigste wat ik eigenlijk mis is de politie agent(te) die met een klap bord het verkeer stond te regelen,wat trouwens een allesbehalve begeerde positie was .Want die stonden echt de hele dag in een uitlaatgas omgeving.

FransW | 29-9-2011
Zie mijn vorige posting: op lijn 37 werd met Buitenlijnmaterieel gereden tot en met 08.01.1965 en niet tot 08.01.1965.

FransW | 29-9-2011
De middenste foto dateert uit de eerste helft van de jaren zestig van de 20ste eeuw. Lijn I1 naar Delft rijdt hier nog met een Buitenlijner en een Limburger aanhangwagen. Deze lijn werd op 01.01.1965 opgeheven en omgenummerd in lijn 37. Van 01.01.1965 tot 08.01.1965 werd nog gereden met het Buitenlijnmaterieel op lijn 37. Met ingang van 09.01.1965 werden PCC-cars serie 1200 ingezet op lijn 37 en werd de bovenleidingsvoltage gewijzigd van 1200 naar 600 Volt.

roel glas | 29-9-2011
de middelste foto is uit de jaren 60 ik ben vergeten die kopregel mee te sturen ..en de datum 18 mei 1973 betreft de plaatsing van de foto,s in de Haagsche Courant Ja het waren foto,s over de hele breedte van de pagina.
Drie onder elkaar.

Gr:

hansje | 28-9-2011
op de middelste foto zie ik rechts een Mercedesje van de brandweer,die in een nogal vreemde richting staat.Er was dus kennelijk iets aan de hand.Dat zou de doorstroming van verkeer ook niet geholpen hebben.Ik dacht meer midden60er jaren,gezien de autos uit die tijd.

coos | 28-9-2011
De datum 18 mei 1973 zal op de onderste foto slaan, op een stil moment rond het middaguur gezien de zonnestand.

De middelste foto schat ik eind jaren zestig gezien de nog niet geheel afgewerkte vorm van het gekrompen middenplantsoen. Het autoverkeer heeft duidelijk gewonnen op de fietsers. Het was een enorme bende geworden in de avondspits, en daarom krijgt het autoverkeer nu meer ruimte. De trambaan is verlegd midden door het plantsoentje. Er is een hoge en een lage halte Zieken gemaakt. De brug naar de Weteringkade is dubbel zo breed geworden.

De bovenste foto moet van half de jaren vijftig zijn. Het plantsoen heeft nog de oorspronkelijke vorm uit de jaren dertig. Lijn 8 rijdt met achterwagen 300 (ex-mw 200), die op 20 maart 1958 is gesloopt. Daar achter rijdt een lijn 4 of lijn 12. De fietsers overheersen nog boven het autoverkeer. Er is maar n verkeersagent met klapbord, hij staat net buiten de foto. (beneden de letters)

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1707


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!