Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
2 maal de Wagenbrug, met tram (Fordje 21) en paardentram
ansichtkaarten uit de collectie van Dick Gilijamse
Hans Klomp | 23-9-2013
Beste Hans,
Inderdaad heb ik wel eens gehoord dat F Sciarone in de verte familie zou zijn. Maar hoe het precies zit weet ik niet. De Sciarone`s zijn aangetrouwde familie van me.

Beste Kees de Ridder,
Inderdaad stond de naam Pleyte groot op de gevel. Dit is goed te zien op foto 881719 van Haags gemeentearchief. Na het overlijden van de oprichter is de firma altijd zo blijven heten.

De Firma Pleyte had als nevenfirma de Firma Materia Nova. Deze verhandelden de ziekenhuis-apparatuur, zoals geautomatiseerde ondersteekreinigers, die Pleyte voor ze maakten.

Hans | 23-9-2013
@Hans Klomp. Sciarone? Familie van de bekende F Sciarone, hoorspelactrice uit vervlogen tijden?

Rochus Zuurmond | 23-9-2013
Hoe was het ook alweer.

Verdwenen hotels:http://www.haagsefilmbank.nl/archives/6653

Kees de Ridder | 2-10-2011
De naam Pleyte komt bij mij ook weer boven drijven en volgens mij stond die naam boven de werkplaats met letters van een halve meter ongeveer.
Vraag: zal op de 2-de kaart de H.G. van G. Voskuijl de bekende verhuizer van de Hoefkade de afzender kunnen zijn geweest?

Hans Klomp | 8-9-2011
De bedoelde smederij in het "brede deel van de Wagenstraat", zijnde het Wagenplein, was de Machinefabriek Pleyte. Het bedrijf is door Pleyte gesticht rond 1920 en later overgedragen aan zijn schoonzoon Helders. Daarop heeft weer diens schoonzoon en mijn neef R. Sciarone het bedrijf gevoerd. Na zijn overlijden heeft mijn achterneef H.P Sciarone het bedrijf voortgezet. Circa 8 jaar geleden is het bedrijf daar opgeheven en de naam doorverkocht aan een andere firma. Pleyte werkte o.a. veel voor de Haagsche Courant in de Wagenstraat.

John van den Berg | 8-9-2011
Kees de Ridder In mijn familie is het fabeltje dat onze naam ook al in de bijbel voor kwam , toen Mozes van den berg kwam dat is ook al aardig oud grapje.

John van den Berg | 7-9-2011
@Leo en Keesde R jullie hebben beiden gelijk .Wij moesten oude vracht wagens geschikt maken om zwaarder transport mogelijk te maken voor vPuffelen die werkten voor de gemeente werken.Die ene zat in de van de hoek v/d bredeWagen straathoek Bierkade als je van het Huigenspark af kwam keek je van de brug er rechts tegen aan .de ander was de familie van Kees

LEO | 4-9-2011
@ JOHN. Op het Groenewegje zat de "beroemde" smid ZEGVELD.
Tot het laatst toe kon je daar bladveren laten repareren of versterken.
Ben er vaak ambtshalve geweest. Neem aan dat je die bedoeld.
Meen dat het pandje nu een woonhuis is

Kees de Ridder | 4-9-2011
En smederij kan ik me ook herinneren en John v.d. Berg bedoelt dan waarschijnlijk het bedrijf dat zich op het brede gedeelte a/h eind van de Wagenstraat bevond. De hoek Groenewegje/ Stationsweg heeft lang braak gelegen, hoewel ik me een scooterzaak herinner die bestond uit een showroom. We praten over circa 1960, hetgeen hij en ook ik zelf hebben gekend. Aardig in dit verband is wel dat mijn overgrootvader een smederij annex waterstokerij heeft gehad in de Kikkerstraat op het eind van de 19-de eeuw en dat mijn bet-overgrootouders Rijgersberg van mijn moederszijde het huis Groenewegje 139 hebben bewoond, net om de hoek van de Stationsweg.
De Ridders woonden reeds vr 1800 in Den Haag. Wie kan dat ook zeggen?

John van den Berg | 8-8-2011
Aan beide kanten van de brug waren smederijen 1 in het hoekje van het plein ende ander aan het Groeneweg bij het Kikkerstraatje waar veerbladen metalen banden voor de rijtuigwielen werden gemaakt en paarden werden beslagen.

Nico Keus | 7-8-2011
Het keuringsbureau zat aan de Bierkade, het stonk er beneden altijd naar de pis, omdat sommige mensen hun urine meenamen in een vol geplaste melkfles. hahahaha.

Kees de Ridder | 7-8-2011
Aan de tweede foto kun je duidelijk zien waarom het hier de Wagenstraat heet. Naast het scheepvaartverkeer, dat in de 19-de en de 20-ste eeuw hier gigantisch is geweest ( 30.000 schepen voeren b.v. jaarlijks over het water van het Zieken), was de Wagenstraat de grote verbindingsweg vanuit Den Haag naar Rijswijk en Delft voor handkarren, bakfietsen, paard en wagen en rijtuigen. Overigens de bewuste polikliniek was in mijn jeugd vooral bekend als keuringsbureau voor sporters als opvolger van het bureau aan de Varkensmarkt, dat ik ook nog meegemaakt heb.

John van den Berg | 7-8-2011
Hr v Zoest klopt in die polie zat ook een controleur arts van de ziekte wet in de laatste jaren 47 de taxi chauffeurs hadden er een uitgesproken mening over.

Frans van Zoest | 6-8-2011
Prachtig weer dit. In dat gebouw op de hoek waar een hotel / restaurant toen in zat, was o.a. in de jaren '60 een soort polikliniek gevestigd. Als kind moest ik er wel eens heen met mijn moeder. Mijn moeder zei als rijmzin op een woord dat eindigde op "ug" ook wel eens " Krijg een bult op je rug, zo hoog als de Wagenbrug". Typisch Haagse uitdrukking dus.

FransW | 6-8-2011
Op de onderste prentbriefkaart zien we geen paarden-omnibus maar wel degelijk een paardentram van de Haagsche Tramweg-Maatschappij.

John van den Berg | 6-8-2011
De wagenbrug was vroeger bij glad weer een obstakel voor het verkeer de paarden moesten dan scherpgezet worden mijn pa met zijn broers woonden daar dicht bij en gingen voor schooltijd slepen met een stuk touw en hielpen de handwagens meest al honden karren en bakfietsen een handje waar ze een paar centen mee verdienden of wat fruit .Mooie foto,s een brok nostalgie .Later reden ze er met hun bussen iedere dag over heen .Scemia en Minerva een lijntje naar Kijkduin.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7192


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 7 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!