Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Prinsestraat met Tweeramers in oude en nieuwe kleur
ansichtkaart (poststempel 1908) uit de collectie van Dick Gilijamse


Cornelis | 28-9-2017
waarom hebben jullie het over de Prinsenstraat, als je daar of in de buurt woonde. Die straat heeft nooit anders geheten dan Prinse straat!

Roy | 1-5-2014
Hallo allemaal,
Erg leuk jullie reactie te lezen. Ik ken het gevoel. Echter niet vanuit de Prinsestraat. De reden waarom ik reageer is mijn interesse voor de fotografie. Ik ben in het bezit van een oude platencamera. Eeen houten balgcamera. Helaas kan ik geen foto bijplaatsen. Nu ben ik op zoek naar de oorsprong van deze camera. Via internet ben ik eenzelfde soort camera tegengekomen die gemaakt is door L. Hoorenman in de Prinsestraat. Is deze man of vrouw bekend? De camera is gemaakt begin 1900. Maar mogelijk heeft de familie of het bedrijf nog langer bestaan en werkzaamheden uitgevoerd op fotografiegebied. Zou leuk maar vooral erg interessant zijn wanneer ik meer informatie hierover zou krijgen. Hartelijk dank.
Vriendelijke groet
Roy ter Hoeve
Breda

Hans Klomp | 28-3-2014
Beste Henk Esveld,
Dank voor uw reactie. In de door u beschreven Hans herken ik mijzelf echter niet. Arie van Breda kende ik alleen "vanaf een afstand", doch heb zeker grote bewondering voor al het speurwerk wat hij heeft verricht naar de geschiedenis van de Jazz in Den Haag. Ik kwam vanaf 1964 bij Hees en Co als klant. Met de toenmalige prijzen voor een LP, zo tussen de 18,= en 23,= gulden, kon ik toen hoogstens twee LP`s per maand kopen. Veel van die platen staan nog immer in m`n kast. Sommige, zoals bepaalde CHESS-LP`s hebben nu flinke verzamelaarswaarde.

Hans Esveld | 27-3-2014
Beste Hans Klomp Dat waren mooie en gezellige tijden bij Hees & Co.
Hele fijne samenwerking met Henny Weyn .Inderdaad veel blues en jazz platen.Zaterdag`s een jazz hoek.Ik ken een Hans zware stem jazz liefhebber vaste klant en iheel toevallig kon ik hem van heel vroeger Scheveningen het zal heel toevallig zijn dat U het zou zijn.Herrinert u ook Arie van Breda op Jazz gebied bekend.Hees had ook arcordions .Paar orgeltjes en televisie`s van die grote bakken.En in de zaak een oud kantoor de trap op.

Hans Klomp | 26-3-2013
Beste Hans Esveld,
Hees & Co roept bij mij ook dierbare herinneringen op. Juist in de jaren dat jij daar werkte kwam ik daar op zoek naar bluesplaten (in de bak rechts bij de schoorsteen). Ook de luistercabines achterin de zaak staan me nog helder voor ogen. We zullen elkaar toentertijd dus vast wel eens gezien hebben.


Hans Esveld | 26-3-2013
Van 1962 tot 1967 gewerkt als verkoper bij Hees & Co.
Gramofoonplatenzaak Muziekinstrumenten radio televisie.
Henny Weyn geen onbekende in Den Haag leidde mij op in het vak.
Jazz muziek veel verkocht en zaterdag s`middags vaste klanten jazz hoekje.
Het was kleine zaak maar sfeervolle tijd de 60e jaren.
Naast de zaak stond de Sierkan.Daarnaast de biocoop Corso.
Verder in de Prinsestraat de familie Vught de treintjeszaak.
Pelger aan de overkant en verder op Klaassens grote kantoor artikelen.
Was mooie tijd.

Paul van Melzen | 16-9-2012
Joh, sorry voor m`n late reactie, ik kom bijna nooit op deze website, vandaar. Je hebt gelijk, we hebben samen in die banketbakkerij van Paul Keijzer gewerkt en gelachen :) en je bent inderdaad regelmatig bij mij thuis geweest in de Vondelstraat. Was `n mooie tijd John. Ik herken ook veel dingen die andere mensen hier schrijven, leuk allemaal.

Rob (geen HTM-verleden) | 17-7-2012
De foto is mooi, maar de reacties op deze pagina vind ik helemaal geweldig. Ik heb vanaf mijn geboorte (1944) tot 1966 in de Prinsestraat gewoond, naast Corso, tegenover de brandweer. Erg leuk om in alle reacties die bekende namen van winkels e.d. te lezen.
De brandweer heeft mijn leven gered toen ik als kleine jongen op zolder in de goot was geklommen en ik door de brandweer aan de straatkant in de goot werd gespot. Zij belden aan en toen mijn ouders open deden stormden ze naar boven en hebben mij -voorzichtig- uit de goot geplukt.
In de jaren 70 heb ik nog een jaar gewerkt in het fraaie gebouw op de hoek van de Molenstraat en de Prinsestraat. Vroeger de gemeenteapotheek, in `mijn` tijd een kantoor van de GSD (Sociale Raadslieden en Wijk-en Dienstencentra). Nu o.a. een drankwinkel. Ik heb ook goeie herinneringen aan bakker Van Hout (hoek Juffr. Idastraat / Oude Molstraat) waar men voor de appeltaart tot uit Wassenaar kwam. En natuurlijk Florencia.
Er was in eerdere reacties onzekerheid over de slagerij op de hoek van de Kleine Nobelstraat; dat was inderdaad Beijk. Maar vóór Beijk zat er een viswinkel, maar dat was te dicht bij vishandel Fieret in de Nobelstraat en die is dus verdwenen. drogist Acda, muziekwinkel Van Hees, speelgoed van Vugt, herenmode Pelger, elektrische apparaten Van Leeuwen, delicatessen Noack (Prinsestraat én Molenstraat), slagerij Eigen Hulp, zuivelwinkel De Sierkan, bakker Paul Keijser, groentewinkel Vd Horst, kantoorboekhandel Klaassen, sigaren/sigaretten Jongejan postzegelhandel, Ivens behang etc., Hablé, een muziekinstrumentenwinkel, kapper Nizam, hoofdpostkantoor, en Corso (later ook Camera). Sweet memories!

Wim Wehrmeijer | 6-3-2012
Hallo Leo,
leuk om op deze manier iets van je te "horen". Inderdaad was mijn vader tekenaar bij de brabdweer en deed vaak dienst in de Prinsestraat. Vaak heb ik met m´n moeder daar voorgekookt eten voor hem gebracht, maar van die auto´s heb ik helaas nooit veel gezien. Wel heb ik eens aan de bel getrokken die in de ingang hing en kreeg toen een behoorlijke berisping van m´n vader.
w-wehrmeijer@foni.net

leo Wehrmeijer | 31-1-2012
Leuke herinnering, mijn oom was tekenaar bij de brandweer. Als kleine jongen heb ik daar vaak mogen rondlopen. Geweldig die brandweerauto,s. Mijn oom heette Wlm Wehrmeijer

John Keizers | 26-12-2011
Correctie Paul, Geen Elandstraat, maar Vondelstraat moest het zijn.
Groeten john.

John Keizers | 27-11-2011
Hoi Paul, hebben samen nog bij Lensvelt-Nicola gewerkt in de banketbakkerij.
Kwam bij jou thuis in de elandstraat regelmatig over de vloer. Ik praat over de jaren 62-64. misschien herken je dit. Groeten John.

Paul van Melzen | 10-11-2011
Schitterende reakties allemaal..... brengt weer veel dingen boven! Ik woonde vanaf m'n 2e jaar (1946) in de Vondelstraat en ken de hele buurt daar op m'n duimpje. De paleistuin (en het bouwen van de bunker daar bij de ingang, de Openbare Bibliotheek, ijsboer Talamini, slager Beijk op de hoek van de Prinsenstraat en Nobelstraat. Het Venduehuis in de Nobelstraat en noem het allemaal maar op. Groetjes aan alle rakkers daar in die tijd. Paul

Leo S. | 14-3-2011
Voor de goede orde, ik ben een andere Leo dan de Leo, die zich hier al in de discussie heeft gemeld. Ik herinner mij een Nora van een bloemenzaak bij de hoek met de Molenstraat. Is Nora deze Noortje, vriendinnetje van mijn zusje Petra? Wat de winkels betreft: er was ook de modezaak van Pelger, met echte oude T-Ford voor de bestellingen. Beijk was écht de slager. Motto in de wijk: Geen gezeik, vlees van Beijk!

Aad Sterk | 10-3-2011
Ik heb in de Prinsestraat gewerk bij Jaap van der Horst, groentezaak.
Ik werkte daar vanaf 1957 tot aan mijn diensttijd in 1962. En bracht bestelingen rond. Een prachtig tijd. Er was ook nog een zaak van de fam.van Vucht die treintjes verkocht, ik heb nog kort met één van hun dochters verkering gehad zij heten Meckey?
Ik studerde trompet op het Koninklijk Conservatorium.
Ik weet ook nog dat er een restaurant was met de naam de Kleine lekkerbek, op de hoek van de Prinsenstraat.

LEO | 7-2-2011
@ Nora. Astrid zie ik nog wel eens. Ik zal haar de groeten van jou doen !!!!

Nora | 7-2-2011
Ik ben geboren in de prinsenstraat. Ik woonde boven de bloemenwinkel.De slager zat inderdaad op de hoek van de nobelstraat en de prinsenstraat.Eddie en asrid de zwaan ken ik ook dat was 3 deuren verder.Noach zat in de molenstraat.De sigarenzaak van Thuijl en er zaat ook nog een schrijfmachine winkel. Mijn jeugd heb ik ook in de paleistuin doorgebracht. op de hoek van de korte molenstraat zat een poffertjes winkel hable. Ook een grote zaak de lichtkoning.

Hans R | 12-1-2011
@Leo,Dick,Eddie e.a. Dan speelden jullie waarschijnlijk ook vaak in de paleistuin aan het eind van de Prinsenstraat.
Ik kwam daar bij een schoolvriendje,wiens ouders daar in de dienstwoning woonden omdat pa de opzichter of hoofdtuinman o.i.d. was van de paleistuin.

coos | 12-1-2011
In het begin van de jaren vijftig zal er op de hoek van de Juffrouw Idastraat (op de foto 2e straat links) links op de hoek een gelegenheid waar ik met mijn oma als we in de stad waren poffertjes gingen eten. Dan moest je naar de eerste etage waar je voor het raam kon zitten.

LEO | 11-1-2011
@ Dick. Inderdaad Eddie. Heb veel bij ze gelogeerd, vandaar dat ik de buurt daar goed ken.
Ed is zo rond 1960 naar de Marine gegaan en woont nog steeds in Den Helder

gilijamse dm | 11-1-2011
leo leuk dat je de oom was van die siervissen winkel ik zat vroeger op school
met eddy zwaan als ik me herinner en kwam ook wel toen zo in de zaak
hoop dat ik de naam goed hebt grv dick

Hans R | 11-1-2011
Ik herinner mij ook de sierviszaak,waar ik begonnen ben met goudvisjes,later tropische vissen en planten kocht.

Ook de postzegelhandel Boekema? van Schaubeck albums (hoek Juffrouw Idastraat)stond erg in mijn belangstelling.
Ja dan was Florencia erg dichtbij dus zo'n lekker ijsje vooral met slagroom kon je niet overslaan.

Leo | 11-1-2011
En laten we kapper NIZAM niet vergeten. Die had een autootje (Austin) in zijn zaak staan. Konden vervelende kinderen in spelen voordat ze geknipt werden. Volgens mij bestaat die zaak, in elk geval onder die naam, nog

Leo | 11-1-2011
@ GILIJAMSE Ik houd je nostalgie wel levend.
De siervishandel zat op no 69. Die was eigendom van mijn oom. Naast hem zat Van Vugt de treinenwinkel en wat dacht je van lunchroom HABLE op de hoek van de Prinsestraat en de Molenstraat

gilijamse dm | 11-1-2011
wat een nostalgie he je had er ook een goudvissen zaak en een treintjes winkel
erg he als je terug denkt in die tyd

Coos | 11-1-2011
Het gebouw helemaal links op de foto met de gevel van rode baksteen met 'speklagen' is het oude PTT-postkantoor waar ik in de jaren vijftig menig postpakket naar toe gebracht heb. Daar was een aparte grote balie voor pakketpost zonder de afscheidingen zoals bij de loketten rechts er van.

LEO | 11-1-2011
@ giliamse Inderdaad Noack zat op no 10

gilijamse dm | 11-1-2011
even een vraagje zat daar ergens niet noach delicatessen zaak een rode geverfde winkel?

PS | 11-1-2011
De automatiek bijde slagerij heette Beijk. Ik haalde er regelmatig een kroket.

Hans R | 11-1-2011
@FransW Tsja ik twijfel nu of de slager op de hoek Nobelstraat/Prinsenstraat in de begin 60'ers wel Beijk heette. Op de hoek Schoolstraat/Laan/Gr.Markt zat toen ook een slager met een dergelijke naam.
Neemt niet weg dat de automatiek van de slager in de Prinsenstraat overheerlijke balletjes,nee zeg gerust ballen,verkocht.

Voorts herinner ik mij in de Prinsenstraat Hees en Co.
Waar mijn vader "spaarde" om zo af en toe 78 toeren platen te kopen van mensen als Max van Praag of the three Jacksons.Ik kreeg dan een heerlijk zakje patat voor 15 cent bij de kraam in de Torenstraat,naast het badhuis.Mayonaise was te duur.

FrankZ | 11-1-2011
@FransW,
Dat is de Bilderdijkstraat.

FransW | 10-1-2011
@Hans R: als ik mij niet vergis zit slager Beijk op de hoek van de Veenkade met de Torenstraat (of het het daar al Vondelstraat?). In ieder geval aan de overzijde waar vroeger de hoofdvestiging van de Haagse Openbare Bibliltheek was gevestigd.

rsg | 10-1-2011
en de brandweer kazerne en niet vergeten corso theater ik had verkering met de dochter van de portier van corso heb vaak op de brandweer plaatsen gezeten ( gratis ) het was afgelopen toen de familie ging emigreren naar canada . dat is alweer 60 jaar geleden maar leuke herinneringen .... mijn werk zat vlak om de hoek in de nobelstraat .

Hans R | 10-1-2011
@Leo In de 60ties zat daar slager Beyk die had pas lekkere gehaktballen.
Kon je ook uit de muur halen. Op Dungelmann na (Hoogstraat) de lekkerste ballen uit een slagerij ooit gegeten. Dit was niet korststondig maar jarenlange ervaring.
Zowel Beijk als Dungelmann (hofleverancier!) een vast punt van je lunchwandeling of snack in de weekend avonden.
Maar het plaatje Prinsenstraat met trams GEWELDIG.
Rechts zat ooit een ministerie.Allang afgebroken.Waar ik als broekie mijn moeder van haar werk afhaalde.

Leo | 10-1-2011
Mooi plaatje. Een groot aantal gebouwen bestaat gelukkig nog steeds en straalt nog de allure van vroeger uit
In het pand links naast de tram zit slager van der HELM.
Tussen de middag kochten wij daar ons lunchpakket. Ook kan je er nog
echt uit de muur eten. Zijn broodjes bal waren en zijn nog steeds de lekkerste van Den Haag

coos | 10-1-2011
Een unieke foto: de crème 19 heeft nog blauwe zijpanelen, de andere tweeramer heeft al wel een balcon met glaspui maar is nog blauw/bruin. Deze situatie heeft maar heel even geduurd, namelijk in de overgang 1907-'08.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3569


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 19 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!