Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 17-2-2018, 20:29 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Aanleg tramsporen Schedeldoekshaven
foto van Markus Lohrer, d.d. plm. 1995


Ruud | 10-4-2012
@Betweter: lijn 10 wordt straks opgeheven en van lijn 8K is al een tijd niets meer vernomen... HTM houdt straks een hoop loze rails over, alleen goed voor omleidingen.

John van den Berg | 7-4-2012
Schedeldoekshaven die plek ken ik niet meer terug ik heb er een tijdje gewerkt bij een staal constructie bedrijf dat was in de tijd dat Blonde Dolly op de nieuwe haven werdt vermoord , ik had er wel de P in want moest toen omrijden met een bakfiets afgeladen met gietijzeren schakel kasten voor het GEB het zag er toen uit als een soort scheepswerf met al dat ijzer op de grond.

Betweter | 5-1-2011
De sporen op de Schedeldoekshaven worden niet alleen gebruikt voor calamiteiten, de sporen maken deel uit van de reguliere route van tramlijn 10 en maken deel uit van de keermogelijkheid van tramlijn 8K ...

Haagse_Meester | 5-1-2011
De aanleg v/d sporen op de Schedeldoekshaven was noodzakelijk om de Kalvermarkt tram-vrij te krijgen, zodat daar de tramtunnel gebouwd kon worden. De lijnen 2, 3 en 6 konden zo, via de al jaren ongebruikte verbindingsbogen, toch CS hoog bereiken. Na afloop v/d werkzaamheden op de Kalvermarkt zijn deze bogen verwijderd om plaats te maken voor de Resident. Helaas begon de tunnel te lekken en een flinke verzakking betekende dat het tramverkeer gestaakt moest worden. De HTM heeft toen allerijl weer bogen teruggelegd die na reparatie wederom werden verwijderd. Edoch, enkele maanden later was er een volgend lek, maar de bouw (die stil had gelegen in de eerste periode) was nu zo ver gevorderd dat herleggen v/d bogen niet meer kon. Toen heeft men gedurende lange tijd middels wisselwachters en extra bestuurders de trams heen en weer gezaagd. Het werkte, maar heeft wel veel geld gekost... Het spoor op de Schedeldoekshaven ligt er nog altijd en wordt regelmatig gebruikt bij calamiteiten.

Wouter | 4-1-2011
Op deze foto uit de Haagse beeldbank zijn de tramsporen aangekomen bij Terminus: http://www.haagsebeeldbank.nl/hga:col1:dat297536
Datum: 20-2-1995

En bij deze is de oversteek richting VROM klaar: http://www.haagsebeeldbank.nl/hga:col1:dat297536
Datum: 2-4-1995Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    3559


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>