Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-9-2018, 20:43 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Boerenstraat (Boerenplein) en Wolmaranstraat
2 ansichtkaarten uit de collectie van Gerard van der Swaluwe
Ruud de Bruijn | 8-6-2017
Hallo Johan,

Bedankt voor je reactie.

Oude herinneringen komen weer boven. Wij woonden boven de winkel op nr 162. Dus die vrouw was mijn moeder Sjaan uit Oudenbosch.

Heb inmiddels de 2 filmpjes gevonden op de site over de Kempstraat.

Zocht nog naar foto`s van de werkplaats en de winkel van mijn ouders.

Die heb ik nog niet gevonden.

Groet Ruud

Johan van Rheenen | 7-6-2017
Hallo Ruud de Bruijn,
Wat leuk om jouw verhaaltje te lezen.Ik ben in 1938 geboren en woonde nl. op no.81 in de Boerenstraat en heb jouw vader heel goed gekend Kwam je Moeder niet uit Brabant?.Kwamen altijd met nog meer jongens in het pakhuis van jouw vader.Mochten vroeger ook in de werkplaats krijn draaien in de machine die daar stond.Ook gingen we met meerdere jongens uit de straat met je vader soms naar Wassenaar of Klein Zwitserland .Het hondje Bobby ging dan ook altijd mee.Ik weet nog dat jouw vader veel pijn had van de reuma.Wat ik nog weet is dat zijn handen helemaal krom stonden van
de reuma Ik heb jou en je broer goed gekend..Aan de overkant van het pakhuis woonde o.a. Huub Bosch, Fam. Dirksen,Huub Bruins en Peter Damhuis. De laatste twee zijn op jonge leeftijd naar Canada vertrokken.
Toevallig ben ik twee weken geleden nog in de Boerenstraat geweest en zag dat het huis waar ik geboren ben was verkocht.Ik kende de buurt niet meer terug.Ik woon al meer dan 28 jaar in Ruinen ( Drenthe).Ook weet ik nog dat er vaak een vrouw bij je vader in het pakhuis kwam die boven de meubelzaak woonde.
Ruud de groetjes van Johan van Rheenen.

Ruud de Bruijn | 7-6-2017
Ben in 1947 geboren in de Schalk Burgerstraat, mijn broer in 1949.
Mijn ouders hadden een meubelzaak, eerst op nr 124 later op nr 160.
De werkplaats was in de Boerenstraat nr 89. Toen mijn vader invalide werd, is Piet de Lasser in de werkplaats beneden gekomen. Mijn vader behield een tijd de bovenverdieping en deed nog wat stoffeer werk.
Ik heb tot 1973 gewoond op nr 162. Mijn vader, Gerrit, is op 65 jarige leeftijd overleden, mijn moeder Sjaan is 96 geworden.
Vorige week is mijn broer Rob overleden op 68 jarige leeftijd.
Ben nu bezig om een boekje te maken over onze jeugd.
Denk terug aan de sigarenwinkel, wol winkel van Dam, de ijssalon ed
in de Schalk Burgerstraat
Heb zelf geen foto`s uit die tijd. Heeft er iemand nog foto`s of een DVD over lijn 13 rjdebruijn@telfort.nl

Richard de Bruin | 10-12-2016
Wat leuk om wat over de boerenstraat te lezen we woonde op nr 41 naast het kantoor van de goede woning,zat aan de overkant op de KWS,school met meester Reitsma,we gingen ook naar steenbeek met Ella die achter de toonbank stond om puddingsstukjes te kopen en bij straathof voor de rest van de boodschappen konden daar op de pof kopen en elke zaterdag afrekenen,bij firma schoen kocht ik mijn match-box autootjes het was een leuke tijd die helaas niet meer terug komt,ik woonde er van 1960-1974 ging toen verhuizen naar de beresteinlaan

geer thalen | 3-12-2015
hey leuk een hoop bekenden hier haha
wij woonden in de wolmaranstraat
me vader al van af 1940 is op nummer 241 geboren
me opa en oma al veel langer
was een mooie tijd
kees schoen boekenwinkel
van houwelingen groenten winkel
guus van cafetaria haantje
haha was een mooie tijd
aan de overkand gebroers eekris
boven ons batenburg
aan de overkant fam.van es
op de hoek bij kees
piet en roel klein
johny hoogland
broers van Oosterom
jong jonge wat een mooie tijd
en bij de pa van kees in de boekenwinkel kon je houten tollen kopen
zal zo terug willen echt super tijd

Petra heskes | 20-6-2015
Marie was de zus van mijn vader. Hij had ook nog een broer JAn. Maar ik kan er niks over vinden. Vind het jammer want ik weet niet eens hoe mijn opa en oma er uit zagen.

Anton Zonneveld | 16-6-2015
Mijn woonverblijf op het Boerenplein dateert al vanaf mijn militaire diensttijd, zo`n veertig jaar geleden. Ik had toen een klasgenoot waar ik regelmatig mee omtrok : ene John van Mechelen. Woonde in de Wolmaransstraat bij zijn ouders nog, dicht bij het Boerenplein. Na schooltijd bestierde hij een tijdje die houten patatzaak langs het spoor van lijn 11, op de hoek van de Hoefkade en de Groentenweg. Sinds hij getrouwd is ben ik hem uit het oog verloren en ging hij met zijn vrouw in Leidschendam wonen. Iemand iets bekend van deze persoon?

Rien Solcer | 16-6-2015
Ik heb de fam Heskes wel gekend, niet lang want ik ging op om 10 jaar verhuizen, wij woonde recht er tegenover op 168. De naam Marie Heskes is blijven hangen bij mij.

Anja Straathof | 16-6-2015
Wat leuk om oude foto`s te zien (wat een rust en ruimte!) en die verschillende reacties te lezen. Mijn ouders hadden van 1957 t/m 1980 een melkwinkel in de Boerenstraat, op de hoek van de Bloemfonteinstraat en recht tegenover Steenbeek. Ik heb goede herinneringen aan die tijd. Zal mijn ouders ook eens laten meekijken op deze pagina, want zij kennen vast meer namen dan ik.

Petra schrijvershof-heskes. | 1-5-2015
Is er iemand die misschien de familie heskes kon. Ze woonde in de wolmaranstraat. Rond 1940. Mijn vader heet Carel Jacobus. Hij had een broer die jan heette en een zus Maria. Ik weet niks van mijn vader zijn jeugd. Mijn vader is in 2002 overleden. Al vast bedankt.

B. Lang | 5-12-2014
Nog een toevoeging op mijn vorige vraag:
-Willemina Cornelia is geboren op 22 juli 1916
-Willem is geboren op 21 okt 1925
Mijn emailadres is barney.lang@mail.be
Groet, Lang

B. Lang | 4-12-2014
Hallo, ik ben op zoek naar nazaten van Nicolaas Schipper & Sophia Maria Vervoort, zij woonden in 1938 in de Wolmaranstraat op nummer 100.
Twee kinderen bekend, Willemina Cornelia en Willem.

johan van rheenen | 11-11-2014
Ik ben in 1938 in de Boerenstraat geboren en woonde op nummer 81.Tegenover ons woonde indertijd de familie Dirksen.Een groot gezin van 9 kinderen, 6 jongens en 3 dochters.Ik zou graag willen weten of er iemand is die er nog één van dit gezin kent, dan wel kende.

John van den Berg 1934 | 10-9-2014
Ik zie dat er nog een John van den Berg is dus zet ik mijn geboorte jaar er maar achter

John van den Berg | 10-9-2014
In de Boerenstraat was vroeger een brood en banket bakkerij Steenbeek ,Later heeft mijn zoon er nog gewerkt voor firma Scholte uit Wateringen als chaufeur op een vracht wagen en moest s,winters door half nederland rijden om Kerstkransen te bezorgen Ik weet niet of die zaak nog bestaat want ben al jaren niet meer in die buurt geweest .

Hans | 10-9-2014
@Kees Schoen. Dank voor de informatie. Vooral de boeken uit de Bob Evers-serie uit de bibliotheek van uw vader werden door mij verslonden. Allerminst hoogstaand, maar "vet" spannend voor jonge lezers...

Kees Schoen | 9-9-2014
De naam van de eigenaar van de winkel om de hoek was Schoen (fa. Transvaal)
Dit was mijn vader, die de winkel tot 1981 gerund heeft.
Bij de komst van de televisie en de openbare bibliotheek is hij gestopt met de bibiotheek en werd het een kantoorboekhandel, later kwam daar ook nog speelgoed en huishoudelijke artikelen bij.

Willem Brouwer | 29-7-2014
Ja hallo ook Ferry Lochmans.

Geweldig dat U reageert op mijn navraag.

Graag zou ik uw boekje willen ontvangen.

Hier mijn mailadres: wbrouwer@t-online.de

Ik ben benieuwd!

Vriendelijke groet,


Willem

Ferry Lochmans | 28-7-2014
Beste Willem Brouwer, hier een ietwat late reactie op je verzoek van 22-07-2014. Ja, ik heb inderdaad een boekje over mijn jeugd van 1951-1971 doorgebracht in de Transvaalwijk geschreven, het was mijn bedoeling dit voor mijn kleinkinderen te doen, op dat zij ook iets weten over het leven van de familie Lochmans in de vorige eeuw. Echter enkele buurtgenoten vonden het ook een mooi epistel en zijn via mij in het bezit van een exemplaar gekomen. Als je dat wilt en je mailadres op deze site kenbaar maakt, dan neem ik contact met je op.

Groet Ferry Lochmans

wil leebeek | 23-7-2014
Willem Brouwer: Leuk dat jij mijn oom hebt gekend. Hij is inmiddels al
vele jaren geleden overleden.

Hans | 23-7-2014
Dat winkeltje op de hoek van de Wolmaransstraat (onderste foto) had een kleine bibliotheek. In de jaren `50 leende ik daar wel eens boeken. De eigenaar was een stille, rustige man. Zijn naam weet ik niet meer. Wie kan zich dat nog herinneren?

Willem Brouwer | 22-7-2014
Hallo, nog een oud Hagenaar die genoten heeft van de ingezonden stukjes over de Transvaalwijk.

Mijn naam is Willem Brouwer en ben in 1944 geboren in de Herman Costerstraat. Tot ongeveer 1961 heb ik daar ook gewoond.

Onze etagewoning lag schuin boven café Passe Partout, de ``zogenaaamde Kellnersociëteit".

Alle winkels die zijn genoemd kende ik natuurlijk ook als mijn broekzak.
Ging bij Foppen naar de kapper, ook mijn ouders hadden melkboer Witmar(s) ?en ik zelf heb nog als 10 jarige de concurrentie geholpen om een paar centjes bij te verdienen, namelijk de melkboer van DE SIERKAN, die iedere morgen trouw met zijn mooie, en vooral zware, houten melkkar door onze straten sjouwde.
Volgens mij heette hij Leebeek en woonde op het Kaapseplein.

Dit even als klein Intro.

Ik zou namelijk graag in het bezit komen van de hier vaak genoemde DVD van de heer Van de Ven.Tramlijn 13.

Ook het door de heer Ferry Lochmans geschreven boekje heeft mijn interesse.

Kunt u mij van beide heren een Mail-, of ander adres doen toekomen?

Sinds 8 jaar ben ik nu woonachtig in Duitsland en geniet daar van mijn pensioen.

Ik hoor graag van U en zeg bij voorbaat vast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Willem Brouwer


karel wehrmeijer | 15-7-2012
ik mis vele op de "schoolbank.nl"

neem daar ook is een kijkje en meld je aan !!

mvg

karel

Johan van Rheenen | 18-5-2012
Hallo Joop Selier,
Leuk om je ingezonden stukje te lezen.Ik kan mij jou nog heel goed voor de geest halen.Volgens mij zat jij in de muziek drummen of gitaar.Klopt geloof ik wel hè.
Voor wat betreft Piet Seffelaar, moet ik je helaas corrigeren.Piet woonde indertijd in de Bloemfonteinstraat t.o. de firma Post die de marktkramen op marktdagen verzorgde.Boven de winkel van Steller woonde de fam Reitsma en daarboven een vrouw haar achternaam weet ik niet meer, maar zij had een dochter en die heette Els.
Verder weet ik nog dat boven sigarenmagazijn Sonja de fam.Verver 1e etage en de fam Van Leeuwen,2e etage.
Naast de zaak van je vader zat eerst de melkzaak van Van Egmond.Later is die overgenomen door Wim Deelen.
Ook weet ik nog dat boven jullie de fam Bosman en de fam V.d Lubbe woonde.Arie van de Lubbe heb ik jaren later nog gesproken.Hij werkte toen bij de firma Roeleveld Vishandel op Scheveningen.Is inmiddels al overleden.Ook kan ik mij de fam Lievaart herinneren.Eén zoon was vliegenier en de andere, de jongste , heeft toen het transportbedrijf van zijn vader overgnomen
Joop, woon jij nog steeds in Den Haag.Ik ben al 23 jaar aan het Drentenieren.
Ik woon namelijk in Ruinen.
Voor eventuele andere berichten hierbij mijn e.mail adres.
ansjoh@ziggo.nl.Ben benieuwd naar je reactie.

Joop Selier. | 15-5-2012
Geachte heer J. van Rheenen,de heer Seffelaar alias Piet de lasser woont in de scheperstraat. Woonde vroeger op de 1e etage boven de supermarkt van de
heer Steller. (hoek boerenstraat kaapstraat) Dat zou u toch moeten weten.
Mijn vader had vroeger een rijwielzaak in de kaapstraat nr.71. Ja bij u om de
hoek. Uw naam ken ik nog wel. Mijn vader repareerde de bakfietsen van de heer Steenbeek. Ik ben blijven wonen op nummer 71.
De hartelijke groeten Joop Selier.

Cor Westerduin | 13-4-2012
De reactie van Jjohan van henen doet mij het water weer in de mond lopen.
Na de dagelijkse gang met een pan naar de gaarkeukenpost in de Wolmaranstraat, was de ziondagse maaltijd bij Steenbeek een verrukking.
Ik herinner mij de lange tafel in de bakkerij waar we met zo`n 30 (??) kinderen aanzaten. Fout of niet, bedankt Steenbeek.
Ook wij zaten op die stroomkabel (no.63 hoek Bloemfonteinstraat)

Hans (Zoef) | 12-4-2012
Voor zover ik weet leeft hij nog, ik ben zo`n 2 jaar geleden nog bij hem geweest voor een karweitje. In elk geval bestaat het bedrijf nog wel en zit thans in de Celliersstraat vlakbij de Schepersstraat.

johan van rheenen | 11-4-2012
Betreffende bakker Steenbeek kan ik niet oordelen of hij wel goed of fout wasik was daar toen nog te klein voor.Wel weet ik dat ik en met mij vele andere kinderen in de oorlog bij bakker Steenbeek zijn geweest en daar toen heerlijk hebben gegeten.Verder weet ik dat wij thuis, in de Boerenstraat no. 81 nooit zonder stroom hebben gezeten aangezien wij op het zelfde lichtnet zaten waarop Steenbeek was aangesloten en deze moest dus kunnen bakken.
Vele jaren later kwam Piet de Lasser tegenover ons huis met zijn werkplaats.Weet iemand nog of hij nog leeft.


Kees de Ridder | 28-12-2011
Mijn naamgenoot Kees spreekt over een auto en ook ik herinner dat het voor oorlogstijd heel royaal was, maar mijn herinnering zegt dat het voor mij en mij broertje een houten gekleurde eend op 4 wielentjes was.

Kees van der Linden | 28-12-2011
Ook ik ben in de oorlog op het kinderfeest in de Haagse Dierentuin geweest.
Daar kreeg ik een speelgoedauto van hout en een appel en ik denk,dat ik
daar verdomde blij mee was,anders zou ik het mij nu niet meer herinneren.

John van den Berg | 11-12-2011
Kees de Ridder @ een broodbakker fout? ik dacht het niet even als het personeel Als je zegt van Heist ja want daar werden granaten gemaakt maar het personeel weer niet die waren blij dat ze niet naar Duitsland hoefden.Dat is de Oorlogindustrie die noemden ze OWers.

Kees de Ridder | 8-12-2011
Ik ben geen rechter, wel een "RIDDER" en dat houdt in dat ik niet oordeel en dus ken ik die vermeende verhalen ook. Ik denk dat Steenbeek ook voor de Duitsers heeft gebakken. Ben je dan fout? Reinier Zwolsman ( ja de bunkerbouwer) heeft ook voor de Duitsers gewerkt. Is hij en dus ook Steenbeek ooit veroordeeld? Mijn moeder spaarde het eten uit haar mond ( had hongeroedem) stuurde mij met mijn broertje een keer naar een kinderfeest in het Dierentuingebouw, een feest onder auspicien van ???, w.v. ik me herinner dat een Duitse soldaat desgevraagd haar antwoordde dat het feest UM 4 UHR BEËNDET WIRD. Was mijn moeder fout? Nee toch!. Ik vond het als kind wel leuk dat ik Duits kon verstaan.

Rien Solcer | 6-12-2011
@ Kees de Ridder, was steenbeek nou een goede of een foute in de oorlog?

Ferry Lochmans | 6-12-2011
Hallo Corry, hier een verlate reactie op je berichtje van 19-08-2011, Vera woont vandaag de dag in Den Helder en zit niet op facebook. Groet Ferry

Snorrecken | 6-12-2011
Dacht ook steeds dat het WolmaranSstraat was. Zie nu dat anderen dat ook al hadden ontdekt. Overigens, by ons in Suid-Afrika es 'n stad, Wolmaransstad genoem. Wolmarans es 'n baie gewoon naam in RSA!

Kees de Ridder | 3-12-2011
Wat mij van de Boerenstraat mijn hele leven zal bijblijven zijn de gratis maaltijden van de bakkerij S. Steenbeek, hoek Bloemfonteinstraat gedurende de oorlogsjaren. Van ondervermelde schrijvers moeten er toch verschillende bij geweest zijn, die dit hebben meegmaakt. Mocht dat zo zijn, dan zijn daar interessante verhalen over te vertellen. Ik blijf benieuwd!

Kees van der Linden | 27-10-2011
In 1937 kwamen wij in de Boerenstraat wonen eerst op nummer 20 en toen
mijn zusje in aantocht was verhuisde wij naar nummer 22 ( bovenwoning met extra kamertje). Hennie den Engelsen was mijn buurjongen en woonde als ik het nog goed heb op nummer 28. Natuurlijk ken ik ook Guus Haak en met Joop de Zwart (Duivenwinkel) uit de Schalk Burgerstraat heb ik in de Kritzingerstraat op school gezeten.Later vertelde mijn moeder mij dat buurman Jan Jasper tijdens de oorlogsjaren enige tijd bij ons zat ondergedoken. In een latere periode waren er twee meiden die ik wel erg leuk vond. Hennie Houweling van de groentewinkel en daar recht tegenover
op het pleintje woonde Nannie Zoeter.(ik hoop dat de naam goed is).In 1952
verhuisde wij naar Moerwijk maar de Boerenstraat was wel erg belangrijk in mijn leven.

Kees de Ridde | 10-9-2011
Ik herinner mij dat naast onze benedenburen Privé ( zonen Jan en Piet zijn beide overleden) in de Wolmaransstrat 274 er aan de overzijde een naamgenoot woonde met één e extra voerend in de naam. Genoemde Italianen, hun buren Nelis en Simon Biesot en Dickie Beck heb ik goed gekend. Daarnaast herinner ik mij de families van Schijndel, Lorsheijd en Wasmus en mijn broer noemde vorige week nog de familie Mertens, allen woonachtig aan de oneven zijde.
Als ik het goed heb was een zoon van Privée ouder dan mijn buurjongen Jan Privé uit 1936.

Piet Privée | 7-9-2011
Onze familie Privée, woonde op nr. 291 van 1940 tot 1981
Wij jongens speelden met de buurkinderen wonende tussen de Langnekstraat tot aan de pakhuizen van aardappelhandel van der Lans.
namen. Lino Guisseppin. Nini Lobia, Simon en Nelis Bisot/ Leo Willemsem, Dickie Beck e.a.

Corry | 19-8-2011
Hoi Ferry,

Ik heb bij jouw zusje Vera in de klas gezeten. heeft zij toevallig facebook? Zo ja, onder welke naam?

Groet,
Corry

Corry | 19-8-2011
Hoi Wim het was wel met een S, maar nu wordt het geschrevn als Fischerstaat en het was Fisherstraat. Ik heb er ook gewoond in de jaren 60 t/m 70.

Groet Corry

Kees de Ridder | 12-8-2011
Als oud-bewoners de namen den Engelse en van Rheenen uit de Boerenstraat hen nog wat zeggen, dan verwijs ik die graag naar de reacties die geplaatst zijn bij het Kaapseplein in de jaren '50. Wellicht stuiten we dan samen ook nog eens op de naam van de beroemdste voetballer uit die jaren, n.l. Guus Haak uit de Wesselsstraat. Hij was één van de weinigen, die we niet in onze club R.V.C. kregen. Hij zocht zijn plezier bij V.C.S. Hoe wij in R.V.C. en hij in V.C.S. verzeilt raakten, daar zou ik nog wel een klein boekje over kunnen schrijven. Wellicht dat anderen hierover meer weten dan ik?

Cor Westerduin | 3-12-2010
Van oorsprong bestond het Boerenplein niet.
Ik heb van 1943 tot 1945 in de Boerenstraat gewoond op no, 63, dat was het huis op de hoek van de Bleomfonteinstraat t.o. de bekende bakkerij en dus op het plein.
Ons huisadres was Boerenstraat 63.

Hans R | 2-12-2010
De straatnamen in deze buurt zijn gericht op Zuid-Afrika. Paul Kruger,Schalk Burger,Wolmarans, Wessels.
Als je daar een straat van maakt en de naam eindigt op een s krijg je automatisch een dubbele s.Op (in) Scheveningen heb je de Messstraat.

coos | 2-12-2010
Wim, pak er maar eens een stratenplan bij, en je zult verbaasd staan.

Wim van Es | 1-12-2010
Tot m'n 15e jaar in 1968 heb ik in de Fisherstraat (zonder S) gewoond. M'n vriendjes woonden in de Wesselstraat (één S), Wolmaranstraat (één S) en Boerenstraat, we speelden buiten op het Boerenplein.
Of het Boerenplein werkelijk officieel bestond weet ik niet, er is (of was) daar nu in ieder geval wel een wijkcentrum Boerenplein. Ik zal toch niet zo dom geweest zijn dat ik m'n eigen straatnaam en die in de omgeving niet goed wist te spellen, laat staan uit te spreken?
Pas met de foto van de Kempstraat (De meest bekeken fotopagina van deze website tot nu toe!) ging ik twijfelen.

aldo markus | 1-12-2010
Bij de foto van de Kempstraat met lijn 13 is regelmatig de wielrenwedstrijd 'Tour de Wolmarans' ter sprake gekomen. Dus 2 s-en als je er 'straat' achter plakt.
Maar deze foto's zijn net iets ouder dan de WolmaranSstraat, die ik nog heb gekend. Toen stonden er toch al meer auto's geparkeerd (begin jaren '60). De bebouwing heeft het nog lang volgehouden. Wel mooie plaatjes.

Kees de Ridder | 30-11-2010
Als je van 1938 t/m 1958 in de Wolmaransstraat hebt gewoond weet je beslist hoe die naam wordt geschreven, maar Nederlanders zijn zeer slordig met taal. Het is b.v. komisch dat de belendende Fischerstraat jarenlang door de gemeente Den Haag als Fisherstraat is aangeduid. Het één is Duits en het andere is Engels. Ondanks de Engelse invloed trof je in de]Transvaal ook een Paul Krùger aan, dus had Paul nou een engelsman of een duitser bij hem toen hij eind 19 e eeuw Den Haag bezocht. Over de Gemeente gesproken, die presteert het om onze Prinsegracht met een n te schrijven, Aaltje Noordewierstraat met een r tussen de e en de w en de Orberlaan met een extra o en zelfs de naam van de oud/wethouder Klijnsma schreef men in gemeentelijke nota´s met ei, nou vraag ik je.

Ferry Lochmans | 30-11-2010
Het gekke is dat de eerste Wolmaransstraat op het straatbordje met twee ss staat en de overigen drie met één s daar heb ik mij altijd over verbaasd daar ik twintig jaar in de eerste gewoond heb, maar nooit een bevredigend antwoord verkreeg, ben nu alweer veertig jaar uit de transvaalwijk verhuisd en nu wordt dit raadsel aangekaart. Wel grappig!
groet Ferry Lochmans

coos | 29-11-2010
In het Cito-plan 18e editie staat het ook met twee essen.

Rien Solcer | 29-11-2010
Gek dat je Wolmaranstraat schrijft met één S, want de man heette Wolmarans.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    7136


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 20 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!