Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Motorwagen 260 op de Prinsegracht/Jan Hendrikstraat
foto uit de collectie van Fred Koeleveld


De bestuurder is "opa" Ekkerink en de foto waarschijnlijk van eind 1959/begin 60-er jaren.

joke beerens | 23-6-2017
Wat was het leuk wonen in dit pand hoek Jan Hendrikstraat Prinsegracht. De eerste vier ramen van rechts naar links op de derde etage was mijn eerste huisje in Den Haag. (1976 t/m 1992). De klimop aan het pand is spontaan door een zware storm ter ziele gegaan en is nooit meer teruggekomen.
Het kwam als een gordijn naar beneden en kon mijn voordeur niet meer in. Lang leve de politie, n deur verder in de Jan Hendrikstraat, die voor mij het entree toegankelijk hebben gemaakt. Het was een chaos.

Dirk Couzy | 15-7-2012
waar is de tijd gebleven en UiT!!!

Ekkerink | 14-5-2011
Heeft iemand nog foto's van Louis Ekkerink, hij was namelijk mijn Vader en heb weinig foto's van hem uit zijn HTM periode. groeten Joop Ekkerink (zoon)

erven sleeboom | 19-1-2011
Ik heb Ekkerink van lijn 6 goed gekend, Joop. Een echte heer met strak gekamd grijs haar, keurige spraak met zuidelijk accent (zachte g).

Maar op dze foto is het veel, ondanks allerlei pogingen, nog steeds te vaag om hem te herkennen. Sorry Fred.

Joop Ekkerink | 19-1-2011
Ben blij verrast een foto te zien van mijn Vader wist niet dat hij Opa Ekkerink werd genoemd, in ieder geval bedankt ben er erg blij mee

wil leebeek | 2-6-2010
De schilderbeurten van de 650ers gingen nog wel mondjesmaat door
want deze serie moest nog wel een paar jaar rijden.

erven sleeboom | 2-6-2010
De onuitputtelijke Wil Leebeek heeft 't allemaal paraat. Dank je wel.
Ondanks de aanstaande vervanging van de 650-ers door de honderd nieuwe 100 PCC-cars gingen onderhoud en schilderbeurten nog door.

wil leebeek | 2-6-2010
De foto is in de maand juni of anders in 1 van de zomermaanden 1958
genomen.
De aanhangwagen is vermoedelijk de 680 die op 24 mei 1958 geschilderd
werd afgeleverd.
Op de motorwagen zit reclame van 7- Up en Willem II en de aanhangwagen is
getooid met Senator sigaren en NE-NEN ( verzekeringen )

erven sleeboom | 2-6-2010
Hallo? Zijn we nog op de Prinsegracht?

dAb | 1-6-2010
Voorzover mijn herinnering reikt, ben ik bij die Chinees-Indische Tandheelkundige sinds ca. 1954 niet meer op *consult* geweest. Over de eventuele nadien daar door andere Tandartsen uitgeoefende Mond- en Kaakchirurgische extracties of zelfs gnatologische en orthodontische extirpaties kan ik dus helaas niet meer uit eigen bevinding putten Toen was het bladerdek wat minder ver geklommen, dacht ik, waar mijn behandelaar zich nog op de derde verdieping ophield ...
Enfin: D.A. Borgdorff

Hans R | 1-6-2010
@alle tandarts slachtoffers.
Op welke etage Koster/Simons gaat mijn herinnering niet ver genoeg terug.
Wel dat van die harde knuisten van dHr Koster en dat Simons veel "aardiger"was. Toen ik later met mijn oudste zoon, die toen een jaar of 4 was, voor de eerste behandeling kwam,sprak Koster de onvergetelijke woorden: "als ik hier iets aan ga doen,dan komt dat kind van z'n leven niet meer bij de tandarts. Kom maar terug als hij gewisseld heeft"
Ik heb toen direct in Zoetermeer,waar ik inmiddels woonde, een tandarts (vr) gevonden die ook kinderen in behandeling wilde nemen. Van een Lie of Liem is mij
niets bekend

D.A. Borgdorff | 31-5-2010
Mijn tandarts heette toen (ook?) Liem Tjoen Tiong, een redelijk alternatief, waar later door Joh. Slotema - in de Schaarsbergenstraat 151 - onherstelbaar afbreuk (aan) werd gedaan, wat later niet meer door P.M. Timmermans in het Ziekenhuis van St. Joannes de Deo (aan het Westeinde) voldoende gerevideerd kon worden ... Enfin, toch bijzonder: dAb

Raymond Naber | 31-5-2010
Over tandarts gesproken...

Mijn tandarts zat ook in dat hoekpand op de 1e verdieping (Prinsegracht 35), hij heette Simons, en was een echte ziekenfondstandarts met altijd een hele volle wachtkamer. Je kwam 's morgens ongeveer half acht en was dan kwart over elf aan de beurt. Er waren ook altijd twee gaatjes...

Later kwam tandarts Lim daar in en dat was hele andere koek, die kon wel afspraken maken en alles is op behoud gericht. Deze tandarts is echter verhuisd naar Houtwijk en ik ben nog steeds een tevreden klant bij hem.

Ik begreep toen als jongetje van 8 ook niet waar die sporen nou voor waren in de Jan Hendrikstraat want er reed nooit iets over heen. De halte was er voor de deur en was nog voorzien van heel veel emailleplaatjes met lijnnummers. De haltepaal was daar geen koekblik maar een groot vlak bord waarop alles was vastgeschroefd, blijkbaar kwam daar in de jaren 60-70 zoveel langs dat het niet op zo'n koekblik paste.

Raymond

Coos | 27-5-2010
Is die tandarts Koster misschien dezelfde Koster die daarvoor rond 1950 zijn praktijk had in de Willemstraat ter hoogte van de achterkant van de Jacobuskerk aan de Parkstraat? Daar heb ik als 10-jarige zeer slechte herinneringen aan. Ik voel nog die trapboor en zijn harde knuisten rond mijn kaken...............

Hans R | 27-5-2010
@dAb Het was ook mijn tandarts,althans er zaten er twee.Op de 1 etage een hork,(Koster?)maar een goeie!althans daarvoor ging ik naar de 2e etage maar daar zat het altijd stampvol (afspraken deden ze niet aan).Je had een mooi uitzicht op een van de drukste kruispunten in Den Haag met heel veel trams en bussen.
Veel genoegen had je er niet aan want die ouderwetse boren gingen door merg en (tand)been.

dAb | 27-5-2010
De enige onfatsoenlijke herinnering aan die zebra's op de hoek is mijn tandarts, die achter de bladeren hoog bovenin het fraaie (maar donkere) tegennover het Paard gelegen hoekpand aan die Prinsegracht 13 zijn zetels en boren had staan. De 260 beneemt bijna het uitzicht op zijn deur naar boven D.A. Borgdorff

Geurt Borsboom | 27-5-2010
Een kleine duit in het zebrapadzakje: Ik weet niet anders of ze waren er 'altijd' al. Ik ben van 1948 en in mijn herinnering zie ik op de drukkere punten zebrapaden. Ze hadden geen wettelijke status. Rond 1960 kwamen uit Engeland de knipperbollen aanwaaien. Een zebrapad met een knipperbol had wel een wettelijke status. Ik herinner me die bollen onder andere in de Jan Hendrikstraat ter hoogte van het Westeinde. Later verdwenen die dingen weer en kregen zebrapaden hun huidige wettelijk status. Dat zal ongeveer in 1968 geweest zijn. Toen ik rijles had (1966) gold die status nog niet.

fred(je) | 26-5-2010
beste erven, het klinkt makkelijk maar ik herken hem zeker slanke man met
stak grijs haar en bril 100 % Opa, kan hem uittekenen veel met hem mee gereden

erven sleeboom | 26-5-2010
P.S. Fred:
Ik heb de foto zo ver mogelijk uitgescrold, maar kan toch niet zien dat 't Ekkerink is.

erven sleeboom | 26-5-2010
Dat zebrapad moet dus dateren van in elk geval vr december 1958.
Ik geloof dat zebrapaden er al lang waren maar pas omstreeks 1961 een wettelijke status kregen.
Het lied "H, niet zoenen op het zebrapad" van Willeke Alberti dateert uit 1962, toen was die 650-er al gesloopt.

P.Schenck | 26-5-2010
Echt een bijzondere foto. Wat het meest opvalt is het gebrek aan verkeer. Alleen maar de tram en 2 fietsers De zon staat ergens in het zuiden dus ik denk dat het op een zondagmiddag is. Ik schat, gewoon op gevoel o.a. door de 2 geparkeerde autos het midden van de vijftiger jaren. Wie weet van wanneer tot wanner er een fietsenwinkel op de hoek vande prinsengracht en de jan hendrikstraat heeft gezeten? En wanneer werden er kettingen tussen paaltjes gebruikt om te voorkomen dat men niet bij het zebrapad oversteekt en wanneer zijn de zebrapaden ingevoerd (ik heb ergens gevonden 1961 maar ik ge loof dat niet)?

Betweter | 26-5-2010
Wagen zonder ARI, dus voor 2004

erven sleeboom | 25-5-2010
P.S.
De a va seul-schoensmeerreclame heeft de 260 gehad van 1950 tot 1962, dus die helpt ons niet verder.

erven sleeboom | 25-5-2010
Kan best een eerdere zomer geweest zijn hoor. Wacht maar tot Wil Leebeek ons met reclameborden om de oren slaat...

robert55 | 25-5-2010
Zou het niet een paar jaar eerder kunnen zijn? Die 650-er ziet er wel heel glanzend uit, die zal zijn laatste schilderbeurt toch wel eerder gehad hebben dan '58?

erven sleeboom | 25-5-2010
Dank je wel, Fred, en wat knap dat je kunt zien dat 't Ekkerink is... Zag je 't aan zijn handen?
Op 1 december 1958 kwamen de 1000-en op lijn 6, dus ik neem aan dat de foto in de zomer 1958 is gemaakt.
Prachtfoto, en zo weinig verkeer...

ton van zelst | 25-5-2010
Gezien de kleine schaduw die de tram geeft is het inderdaad rond het middaguur en hoogzomer.

Anton Zonneveld | 25-5-2010
Waarschijnlijk EIND? 1959 of 1960..... Zo te zien is deze mooie foto niet in de winter gemaakt. Ik zie een zonnige dag, groen aan de huizen en boom daarnaast en last but not least zie ik dat alle vier de deuren van de tram open staan tijdens het rijden. Dat duidt toch op een zomerse dag waar men zit te puffen van de hitte.

fred(je) | 25-5-2010
speciaal voor erven sleeboom dit is de enige foto met "opa" Ekkerink die ik heb
gr Fredje

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    1971


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 10 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!