Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 19-9-2018, 21:07 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   




Twee keer de Dierenselaan
ansichtkaarten uit de collectie van Gerard van der Swaluwe








pduvekot | 23-12-2017
@Gerrit de Bolster: Die kliniek was een hoek verder op de Lareyweg bij de Ellekomstraat. Mijn broertje is daar in 1953 geboren. De kliniek was berucht om z`n slechte hyginische werkwijze

Gerrit de Bolster | 23-12-2017
Bijna 66 jaar geleden, in de kliniek op de hoek met de La Rey weg ben ik geboren. Om precies te zijn op 7 januari 1952.

pduvekot | 4-9-2017
Ja Excelsior dat herrinner ik me nu ook nog: fietsen en brommers. Daardoor wist ik al op jonge leeftijd wat Excelsior betekende: Steeds hoger/beter!

Leo Zwaal | 3-9-2017
Van Grieken was niet alleen paardenslagerij, de poelier was Dick Waal , zijn zaak was op nr 38, naast de zaak van mijn vader, Excelsior op nr 26 en 36.
Aan de overkant op 59 was de showroom en laater de modelbouw en speelgoedzaak Zwaal, waar ik van 1968 tot 1971 bedrijfsleider was.

pduvekot | 20-2-2017
@Hans Ketting
De kapsalon was van de gezusters Verhoog op de Dierenselaan 160

pduvekot | 20-2-2017
van Grieken was een slagerij op de Dierenselaan 98, maar of het een paardenslager was weet ik niet precies; wij kochten bij de paardenslager in her Westeinde maar dat mochten we niet verder vertellen.
Ik herinner me ook nog dat ergens op de Dierenselaan richting de Lareyweg een poelier zat.
Want als we 4 van onze levende kippen daar inleverden dan kregen we er 3 geslacht en geplukt weer terug! De 4e was voor het arbeidsloon...

germaine besse | 19-2-2017
Paardenslager op de dierenselaan...van grieken

rene w | 28-1-2017
Volgens mij Meurs, maar ik weet het niet zeker.

c.j.pol | 24-1-2017
weet iemand nog de naam van de paardeslager op de dierenselaan t.o. sgravemaker?

hans ketting | 27-10-2016
Dat zijn beelden waar ik veel met mijn moeder die op
de onderste foto rechts bij kapsalon Verhoog of Hoog.??
aan de overkant zat een heel bekende slagerij
Op de tweede de Ambachtschool later de LTS
waar ik 3 jaar heb op gezeten
Ik heb gewoond aan de Escamplaan 162 ben nu 83 jaar
we hebben bij het eind punt lijn 6 toen gewoont
woon nu al 55 jaar in Vlaardingen

Paul Souverein | 21-12-2014
Beste Hans Klomp,
zeer bedankt voor de informatie, ik heb het kunnen nagaan in het archief.
Ik ben echter erg benieuwd naar reacties van mensen die ze daadwerkelijk ter plekke hebben gekend, de slijterij, de familie (er zijn na de 3 genoemden nog 2 jongens en 2 meisjes geboren), met name over de slijterij ben ik nieuwsgierig. Ze hebben ook nog gewoond op de Apeldoornselaan 187 (t/o de kerk). Was Apeldoornselaan 244 en Dierenselaan 242 niet naast/tegen elkaar/hetzelfde?
Nogmaals dank

Hans Klomp | 19-12-2014
Beste Paul Souverein,
Volgens het bevolkingsregister v.d. Gemeente Den Haag over de jaren 1913-1939 zijn uw ouders in 1934, vanuit Haarlem, komen wonen op de Apeldoornselaan 244. Zowel in 1935 als in 1937 werd er een dochter geboren. In 1939 zijn ze verhuisd naar de Dierenselaan 242.
In 1941 overleed een dertien maanden oude zoon.
Als beroep voor uw vader staat genoteerd; filiaalhouder.
Deze gegevens zijn te vinden op de webiste van het Haags gemeentearchief.

Hans | 19-12-2014
Heerlijk! Vooral de onderste foto. De gezellige winkelstraat van weleer. Vanuit de Transvaalwijk liep ik hierheen om - meestal samen met mijn moeder - te winkelen. De vader van een klasgenootje van mij op de lagere school dreef op de Dierenselaan een manufacturenzaak.

Paul Souverein | 19-12-2014
Mijn vader (en gezin behalve ikzelf) woonden tussen 1934 en 1946 op de Apeldoornselaan vlak bij/tegen de Dierenselaan bij de St Theresiakerk. Mijn vader had een slijterij (Van Vliet?). Ik ben reuze benieuwd hiervan gegevens/een plaatje te hebben, ik zie mooie kaarten van deze straten (Gerard van de Swaluwe), maar kon het er niet van afleiden. Ik ben er wel geweest (recent) maar ik kan de plek van destijds niet afleiden (Apeldoornselaan 244/Dierenselaan 242, straatgrens herziening?) en Apeldoornselaan 187. Al mijn broers en zussen Souverein zijn er geboren en gedoopt in de St Theresiakerk, na de oorlog zijn ze naar Amsterdam verhuisd (waarom?), en ben ik er nog geboren (in Amsterdam 1947). Wie kan mij helpen (er is niemand meer in leven van mijn ouders en broers en zussen).
Heel erg dank alvast daarvoor.
Paul Souverein, Breukelen, e-mail ppsouverein@gmail.com

John van den Berg | 26-8-2012
Ik ben 62 jaar niet meer op deze plek geweest ,ben wel op die ambachtsschool geweest maar heb ruim 40 jaar buiten de stad gewerkt en wist daardoor ook niet dat die school gesloopt is.Voor mij is het een verrassing , maar zo zie je maar weer dat deze site in alle opzichten voldoet.

richard plugge | 25-8-2012
koos trysenaar slachthuis den haag hoi sjani

richard plugge | 18-8-2012
hallo sjaan ken je myn nog van de weimarstaat

Albert | 13-12-2010
Op de bovenste foto staat een A-bord dus werd er gewerk aan/nabij het spoor. De vrachtauto die achter de PCC zichtbaar lijkt een werkwagen van de HTM.

Sjaan Swets | 12-12-2010
Op de dierensenlaan heb ik de Sparwinkel 12 jaar gehad
en mijn kinderen hadden daar vriendinnen daarvoor 10 jaar op de paulkrugerlaan tegen over de gruijter

Sjaan Swets | 12-12-2010
Oooo wat is dit gaaf ik heb op de lareyweg in d ekraam kliniek gewerkt heb ik ook nog foto's van te gek,

Rien Solcer | 14-4-2010
@dab, Hij staat op de plek waar vroeger de elise van calcarschool stond, dat is tussen de Heilbronstraat en de Lareyweg, en tegenover de lts.
Inderdaad, alles is zo veranderd, vanmiddag reed ik over de lareyweg en het
enige van vroeger wat er nog staat is de kraamkliniek.

dAb | 14-4-2010
Bedankt Rien, ik kom er al langere tijd niet meer .. bedoelt U dan de plek van de Gymnastiekzaal, waar vroeger ook wel (vooroorlogse) *Leger des Heils'* films werden afgespeeld, zeg maar op de hoek van de (voormalige??) Heilbronstraat, richting Natalstraat ... of tussen die Heilbronstraat en de (voormalige) [2e] LTS bij die (schuine) Scheperstraat. Het was er vroeger zo herkenbaar ordelijk, bij de Apotheek op de hoek van de Dierenselaan ... D.A. Borgdorff

Rien Solcer | 14-4-2010
@dab, op de plek van de voormalige 2e LTS staat nu een appartementencomplex en geen moskee, die staat aan de rechterzijde van de scheeperstraat op de plek waar vroeger een school was.

coos | 14-4-2010
Als je goed kijkt zie je dat lijn 6 aan de halte staat, die al weer lang geleden is verdwenen. In de oorlog is deze halte opgeheven geweest vanwege stroombesparing, kwam daarna weer terug, en verdween tenslotte voorgoed. De halte ervoor was vr de kruising met de Zuiderparklaan, de halte erna aan weerszijde van de De La Reyweg. Nu is de halte/zonegrens Nunspeetlaan als enige ervoor in de plaats. In de huidige situering zijn de onderlinge afstanden behoorlijk wat groter geworden. Beter ? Ja, toch wel. Ik ken deze plek al sinds ik in 1944 in de Kootwijkstraat bij de zusters op de bewaarschool zat. Ben laatst nog eens wezen kijken.................

Haagse_Meester | 14-4-2010
D
e manier waarop je het schreef kon de indruk wekken (raad eens :-P) dat de genoemde aftakking voor de tram zou liggen. En dt klopt dus niet... Ook niet dattie rechts buiten beeld zou liggen, want het wisselcomplex is gesitueerd midden in beeld, maar dan op de achtergrond, voor de huizenrij aldaar. De PCC staat idd op het punt de nu voor gemotoriseerd verkeer afgesloten doorgang naar de Harderwijkstraat te passeren. Het huizenfront op de achtergrond is de Apeldoornselaan, met links, verstopt achter een nog jong boompje, de Voorthuizenstraat. Met de Streetview functie kun je in Google Earth en Maps ook de standplaats v/d fotograaf benaderen.

dAb | 14-4-2010
Met die oudere wagens en PCC (1009 ?) geen probleem langs de karakteristieke lage 'hegstruiken' op die Laan te rijden, maar later = toen ze wat hoger werden, schuurden ze wel eens tegen een bredere PCC, en ook voor (daar) tegen de Heg gestalde fietsen moest je uitkijken als bestuurder en opletten of die niet geraakt zouden kunnen worden, om vijzelen te vermijden.
De onderin nog zichtbare doorsteek naar de Harderwijkstraat is -- dacht ik -- zo begin 70-er jaren dichtgemaakt, wegens teveel aanrijdingen. De kruising bij de halte Nunspeetlaan bleef natuurlijk dan wl open. D.A. Borgdorff

D.A. Borgdorff | 14-4-2010
Dat dacht ik ook HM, maar die aftakking ligt dan toch rechts, weliswaar *buiten* beeld ??... als verbinding tussen Lijnen 2 en 6 zogezegd, als U RR even wegdenkt dAb + mogelijk moet ik m'n oude brilleglazen weer eens (op) poetsen ?

Haagse_Meester | 14-4-2010
Euhmm, op de bovenste foto rijdt lijn 6 toch echt richting Centrum hoor... Op de achtergrond ligt de (brede) Escamplaan, dus genoemde aftakking is nu ruim achter het punt waar de tram rijdt.


D.A. Borgdorff | 14-4-2010
Weer zo'n mooi tijdsbeeld.! Op de eerste foto begint nu de aftakking naar de Apeldoornselaan voor de RandstadRail. Op de tweede foto is in de verte aan de overkant van het eind van de Dierenselaan, over/bij de De la Reyweg, nog de ambachtschool (met'n soort *dom*) te bewonderen, welke nu voor de daar geplaatste Moskee heeft moeten wijken. dAb

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8498


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>







Er zijn op dit moment 9 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?





- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!