Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 22-1-2018, 20:52 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Afmetingen `Ombouwers` emr. 21-101
tekening uit de collectie van HTM


dAb | 26-2-2010
Na 1916 mochten er evenmin mr staanplaatsen ingenomen worden, maar tijdens de 1e en 2e WO werd er tch (om overduidelijke redenen) met overbelast materieel doorgereden. Later zijn die staanplaatsen genoteerd bij deze grenslast, o.a. om daarbij de asdruk en vering na te kunnen gaan, evenals de benodigde remkracht-instellingen te kunnen bepalen. Deze tekeningen van Technische Dienst bevatten allerlei van dit soort technische info, als bijv. de motor-gegevens, enz.

coos | 26-2-2010
Grappig vind ik, dat op het voorbalcon de plaats van de bestuurder niet wordt mee geteld in de staanplaatsen, terwijl op het achterbalcon, waar de lopende conducteur zich meestal ophield na een rondje plaatsbewijzen-verkoop, geen plek voor hem blijkt te zijn, want daar staat een passagier extra..................
Vr 1916 mochten er minder staanplaatsen zijn in de trams, waarschijnlijk vanwege de langsbanken in de Fordjes waarbij je je nergens kon vastgrijpen dan aan de lussen boven je hoofd.

D.A. Borgdorff | 26-2-2010
Even ter nuancering: de (hoeveelheid) staanplaatsen op de voor en achterbalcons waren voor de berekening bepaald in Chrush-Load van 6 7 personen / m. Zonder (diverse ruimte voor) de schakelkasten en remhandels meegerekend, is er per balkon slechts ruim: 2 m beschikbaar, en onder normale omstandigheden wordt een personele belading van hoogstens 4,5 staanplaatsen per *vierkante* meter toegelaten, en meestal 3 4 pers / m als comfortabeler norm aangehouden. Daar zijn o.a. de cijfers van het GTL8-materieel dan ook op gebaseerd en afgestemd. Deze opmerking geldt dus eveneens voor al dergelijke tabellen van de voormalige Tekenkamer-CD van de HTM CW-LB, die hier ook elders zijn geplaatst. dAb

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8826


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>