Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 18-9-2018, 20:43 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Zo ging dat vroeger
groenteboer aan huis en kinderen naar de padvinderij


Groenteboer Verweij, hier met zijn zoon, bij de ouders van Marnix Zoetemeijer voor de deur.John van den Berg | 17-9-2012
Ik heb in die tijd na elkaar 3 van die Ford busjes gehad na dat ik eerst een VW busje had zij waren alle geschikt voor personen vervoer deze waren smaller dan de latere breede Ford Transit personen bus en hadden allen een zgn geel kenteken bewijs ,daarna een Chevrolet met een lucht gekoelde 6 cil boxermotor van het type Convair .Deze waren toen nodig om op ons werk te komen in het Botlek gebied waar de verbindingen toen nog niet zo goed waren .

Patricia Harreman-de Winter | 14-9-2012
Ik ben van een later bouwjaar (1957) maar alles wat in de voorgaande reacties stond over wat er allemaal aan huis kwam, dat roept bij mij ook weer onvergetelijke herinneringen op. Wij woonden in zo`n nieuwbouwwijk in De Bouwlust, veel flats en portiekwoningen dus. Mijn moeder kocht altijd dat brood van Tip Top en later gingen we over op King corn en Tarvo. Ook melk van de Sierkan natuurlijk, maar vr de komst van de SRV haalden wij nog gauw wat boodschappen bij de rijdende kruidenier Visser. In 1966 zat ik ook op de padvinderij als kabouter, dus de Jamboree van 1927 is dus vr voor mijn tijd. Ons padvindershonk zat aan de Parallelweg nt onder het spoor door van station HS, daarna zijn we naar een ander adres in Mariahoeve verhuisd. Veel is er wel veranderd, maar wat ooit geweest is dat moeten we maar gewoon koesteren en doorgeven aan de nieuwe generatie Hagenaars.

Ruudjoppe@hotmail.com | 27-6-2011
Ja mensen wat `n tijd he, soms arm als de mieren soms iets beter maar nooit veel en toch.... naastenliefde was toen toch `n groot goed.
Ik woonde in de Reitzsstraat in Den Haag tegenover ons was Huisman de melkboer en kruidenier.
Zij in de winkel en hij met de melkwagen z`n litertjes bezorgen aan huis.
Erboven woonde groentenboer Zalm, die vente ook maar dan met paart en wagen ik weet nog goed dat `n buurvrouw m`n moeder kwam waarschuwen dat haar oudste zoon zo`n dorst had en dronk uit `n plas. nou zei m`n moeder wat geeft dat vieze varkens worden toch niet vet. Nee dat niet zei de buurvrouw, maar wel ziek als ze paardenpis drinken....dus meteen groot paniek, maar m`n broer is er toch nooit ziek van geweest hoor.
net zo goed dat wij niet ziek werden van de speciale kauwgom die we op de La Reyweg van de straat peuterde ( dus gewoon teer) hahaha.
Bij ons kwam ook de Veluwe aan huis met z`n boodschappen.
En dan niet te vergeten het Scheveningse vrouwtje met haar nieuwe haring en zuuuuuure bommen ( te koop per 1/2 of heel)
Jaja mensen als je nu terug kijkt hadden we `n arme en eenvoudige, maar....geweldige jeugd toch??

Gert Brandse | 11-12-2010
Mijn beste herinnering was de wagen met gebakken scholletjes die iedere vrijdag langs kwam. Je kon ruiken als hij er aan kwam!! At die visjes met graad en al! Heerlijk. Dat was tussen '39 en '54 op de Noordpolderkade.

ad verhoeven | 26-1-2010
die jongen bij die groentekar zou ik zo zelfgeweest kunnen zijn geweest
uit nostalgiegevoel heb ik 2 oude ventkarren van de ondergang kunnen
redden en er weer 1 hele mooie van kunnen maken
nieuwsgierig ? ojadweer@live.nl

Haglibber | 21-12-2009
Natuurlijk moest ik ook naar de kabouters,achter op de fiets met benen in de fietstassen vanaf de Kaapstraat naar de Zonnebloemstraat aan het eind van de Laaan van Meerdervoort!
Niet alleen kwam de groenteman aan de deur.....ook de melkboer(Sierkan met lekkere Bulgaarse Yogurt),ook de "lorrenboer" waar mijn vader regelmatig leuke schilderijtjes van kocht.
Een man met garen en band een soort Marskramer was ook regelmatig aan de deur.
Heitje voor een karweitje,was altijd de ramen zemen thuis.

Frank Faber | 11-10-2009
@Ouwe jongen, nee dat is al jaren verleden tijd. Ik heb zelf als welp wel kwartjes opgehaald en mijn Akela vertelde ooit een merkwaardig verhaal dat er ook wel eens misbruik gemaakt werd van de diensten van de jonge welpjes; zo moest iemand zelf eens met gereedschap en materiaal zonder hulp een heel konijnenhok in elkaar timmeren en dat is best een moeilijke klus, zeker voor een welpje en toen hij na uren klaar was kreeg hij als beloning een kwartje.

Ik denk dat de jeugd van nu nog nooit van dit fenomeen gehoord heeft.

Ouwe Jongen | 11-10-2009
Is er nog wel zoiets als "Een heitje voor een karweitje" in Nederland? Woon al jaren "in den vreemde", dus ben niet bij met de huidige dagelijkse gang van zaken... Zal wel naar "een knaak voor een taak" gegaan zijn; of mogelijk "een klus verdient je een tientje". Hier in Canada is Scouting niet groot...

Ben nog niet zo oud dat ik Wereldoorlogen heb meegemaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Ach, maar vroeger kon je toch veel plezier hebben van een stuiver of een duppie. Voor een duppie op de eerste rang was echt waar.

Komt noooooit weer terug.

Feodor van den Dool | 7-10-2009
19 Februarie 1918 was een belangrijke dag voor mij. Negen maanden lang heb ik in het donker vertoeft tot eindelijk de verlossing kwam en ik mijn een en negentig jarig bestaan begon. Prins Willem straat ll was mijn adres. Mijn ouders hadden daar een slagerij.Na een paar jaar binnen blijven begon ik de buiten wereld te bekijken. Ik vond het prachtig dat de kar van de groentenboer ggetrokken door een paard dat precies wist waar de klanten waren en geen zweep nodig had! Aan het begin van de straat was een gietijzeren water fontein voor de paarden en ook voor mij als ik dorst had! De Hoge Prins Willem straat was ons speelterrein waar ik leerde fietsen. De tram ging bij ons huis voorbij en legden wij spijkers op de rails, want die mooie plat gereden spijkers had niet iedereen De scharen sliep kwam meestal op vrijdag door de straat en had daar zijn klantjes. De messen van mijn vader`s slagerij werden dan weer uiters scherp gemaakt.Ik zie nog die grote kar met dat grote vliegwiel en dat mooi gepoetste water tank. Ook kwam er een zagen slijper eens per jaar en vijlde de kapzaag weer scherp.Naast de slagerij was de Rotterdamsche Bank.Wanneer mijn vader of mijn moeder van vakantie weer thuis kwamen, kregen wij enkele munten.De Bank gaf ons dan een paar centen en onmiddellijk gingen we naar Max de wafelbakker en "kochten" we wat kruimels! Jeetje, ik word oud..... ben het al!

Arie v d Berg | 27-6-2009
Nou John v d Berg in 1934 was ik 5 jaar. Ik ben nu tachtig en deel je mening.
En dan schrijft: Ouwe jongen (helaas allemaal weg in plaats van de
vooruitgang. Ik denk dat het meer komt door beinvloeding van buitenaf.
Gezien de inbraken, berovingen, aanrandingen en verkrachtingen. Maar de overheid zegd "Lief zijn voor elkaar" maar het is bewezen dat, dat niet helpt
Als jullie het daar mee eens zijn, dan zeg ik geef mij toch maar de tijd terug
tussen 1930 en 1965 met uitzondering van de oorlogsjaren. Want toen is er ook een hoop kapot gemaakt.
Allemaal de groetjes
En veel geluk voor de toekomst

John van den Berg | 22-6-2009
Van af 1934 hadden mijn ouders een kaasboertje aan de deur, hij kwam uit een klein dorpje bij Delft ik meen Pasgeld hij reed met een oud T Fordje en heeft tot1943 bij ons op verschillende woonadressen zijn zuivel waren bezorgd tot het auto,tje in beslag werd genomen door de Duitse overheersers.De goede man hete van Rijn daarna hebben we hem nooit meer gezien.Ook de schillenboer kwam langs de deur die vroeg hoeveel kinderen er in het gezin waren en betaalde 1cent per kind voor die emmer schillen waarvoor je bij de ijsboer een puntje ijs kocht op zondag.Dat was uit zonderlijk omdat 1 kilo aardappels 3cent koste in die tijd

els de hooge | 21-6-2009
wij woonde in de van miereveldstr we waren arm maar toch rijk wij hadden alle winkels in de straat op elke hoek wat , en we konden nog op straat spelen en echt kattenkwaad uithalen ik moest als oudste kolen halen bij ons aan het einde van de straat maar toch denk ik er met weemoed aan terug het was een mooie tijd en er was zaamhorigheid jammer dat ik geen foto heb gevonden van onze straat groetjes els

Coris | 24-5-2009
De wereld jamboree werd om de zoveel jaren gehouden,zelf ben ik in 1957 met de padvinderij naar engeland geweest.Daar was toen in London ook de jamboree.Leike tijd en veel voorelkaar over

Joop Bleyie | 21-4-2009
Arie schreef " De wereld jamboree was in 1937."

Hier de link naar deze mars uitgegvoerd door:
Padvinderskoor olv Henri Zeldenrust - Jamboreelied (1937)

http://rapidshare.com/files/224012882/Padvinderskoor_olv_Henri_Zeldenrust_-_Jamboreelied__1937_.mp3

Vg Joop

Arie | 11-4-2009
De wereld jamboree was in 1937.
Er is zelfs een heel goede mars daarvoor gecompeneerd
Met tekst.-------In 19--3--7 dan zal je wat beleven----etc----etc.

Jan Vander Kley | 29-3-2009

Ik kan me ook nog die mensen die vlak na de kerst door de straten liepen te schreeuwen om Hazen en Konijnen vellen !
En ook mannen met een wit jasje en een kok muts die opgerolde slagroom wfels probeerden te verkopen !
Dit was in de vijftiger jaren in het Schilders wijk ik woonde toen in de Cuypstraat 124 dat is er nu niet meer !

Hans (Zoef) | 27-3-2009
En vooral niet te vergeten de handelaar in lompen en oude metalen. Ook de haringkar was een regelmatig terug kerend verschijnsel met de Nieuwe, Hollandse Nieuwe, hele nieuwe haaaaaring! Toen kostte deze een dubbeltje en 3 voor een kwartje. De lorrenman nam ook stoute kinderen mee.

Ouwe Jongen | 27-3-2009
Niet alleen groentenboor, schilleman, melkboer (Gulden Sierkan), bakker, maar ook olieman (Esso bouwplaten!), kolenboer en natuurlijk diverse ijsco-karren.
Alles kwam voor het huis langs. Scharensliep niet zo vaak, waren wij als kinderen ook bang voor, vanwege bangmakerij van ouders... Die namen stoute kinderen mee...

Ach ja. En zelfs nog in de 60-er jaren kwam alles nog langs. Helaas is dat allemaal weg. Zelfs de onschuld bij padvinderij...

Nou ja, alles in de naam van de vooruitgang. Helaas.

Gerard Mooij | 26-3-2009
we hadden het materieel gezien minder, maar het was een veiligere jeugd !
Persoonlijk heb ik nog de Wereld Jamboree in Vogelensang ( 1929) meegemaakt, een belevenis die je als 11-jarige je hele leven niet vergeet...

Peter | 25-3-2009
Tja wat een nostalgie ik ben ook nog welp geweest...Akela wij doen ons best maar...ook dat is voorgoed verdwenen en opgegaan in de zee van de oneindige tijd.

Haagse-kareltje | 24-3-2009
Ja,ja..dit zijn ook hele leuke plaatjes van een tijd die helaas achter ons ligt.
Bij ons kwam vroeguh ook de schilleman nog in de straat. Met paard en wagen..en Arie (de Melkboer) met zo'n driewiel pruttelkarretje. Ik mis die tijd.

joep | 24-3-2009
ach, wat een nostalgie, inderdaad toen was alles nog rustig en gewoon :)

Haagse_Meester | 24-3-2009
De scharensliep, melkman en de SRV wagen... Allemaal uitgestorven beroepen. Toch was het begin jaren 80 nog redelijk gewoon. In die tijd woonden we in Loosduinen en op de hoek v/d Ouverturestraat en Melodiestraat was het 'depot' van zo'n SRV wagen. We moesten er als kind soms wel eens een dingetje kopen... Maar dat was in een tijd dat er nog een kleuterschool stond aan de Louis Davidsstraat met een enorm speelveld er achter. Dat is nu helemaal volgebouwd

Jeetje, ik word oud...

Frank Faber | 24-3-2009
Leuke foto's, ik heb zelf ook op de padvinderij gezeten, vanaf 1969; heerlijke tijden; toen was geluk nog heel gewoon!

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    0296


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 17 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!