Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Grote Markstraat in 1983
6 foto's van Ruud Smits
Ada Rog | 11-8-2016
Op FB foto gezien van Slagerij de Haas.
heb hier gewerkt op kantoor begin jaren 70.en Coby werkte echt op kantoor, deed de administratie. Woonde in Leidschendam.
boven de winkel woonde de chef. En ook zijn dochter met man die chauffeur was.
veel Wassenaarse klanten.

Paul Molenkamp | 10-12-2014
leuk veel over de firma DE haas te lezen
ik werkte dara van 1962 tot en met 1972
veel gelachen, hard gewerkt, erg veel geleerd
piet bakker ken ik nog die woonde bij de Gouverneurlaan

ooit nog eens een busje gehuurd om met z`n gezin naar het witte dorp in Limburg te rijden
veel namen ken ik nog, het waren mooie jaren maar dat besef je pas als je "ouder" wordt
wie ken mij helpen aan foto`s van de binnenkant van de slagerij???
coby reed scooter had rood haar en deed de administratie
zij was lang de enige vrouw in datbedrijf


Hans Vandertouw | 12-8-2014
Ik heb rond 1952 nog boven Slagery de Haas gewoont. Win de Haas was de eigenaar van dat hele pand en mijn vader zat ook in de vleeshandel en vervoer en kende Wim de Haas erg goed. Als kleine jonge ging ik altijd by "oom" Wim even een kroketje halen. Zodra ik die grote zaak binnenliep dan had "oom" Wim al een kroket voor me uit de verwarmer gehaald. Je had op de hoek vlak naast de slagery het café "de Luifel" van WIllem Koek daar ging mijn vader wel eens een borreltje drinken. Je had de Hema en een vistentje aan de overkant. Leuke herinneringen.

HansR | 27-5-2014
@Antje Burger (lees hieronder) liep op de dag dat President Nixon aftrad in de Grote Marktstraat langs het Planetarium/lichtkrant HC met haar zonen, op vakantie zijnde vanuit de VS.
Ik herinner mij als de dag van gisteren dat ik samen met mijn vriend Gerard in cafe de Luifel aan de Grote Marktstraat (eigenaar Wim Koek/oud ADO keeper) met een pilsje aan de bar naar de tv zat te kijken hoe geëmotioneerd Nixon afstand deed van het presidentschap.
De wereld is klein en zeker als je na bijna 40 jaar ontdekt ongeveer hetzelfde moment nagenoeg op dezelfde plek bent geweest. (Nixon resigned 9 augustus 1974)

Theo Martijn | 27-5-2014
Over Slagerij de Haas daar heb ik ook gewerkt, ik was daar een van de chauffeurs, ik ben in 1979 wegegaan naar Zuid Afrika. Ik herinner me Wiebe, Ronald en Roland, de 2 Aad`s ouwe Rinus Coby en vele anderen nog, ik heb daar altijd met veel plezier gewerkt het was toen een gezellige boel.

Nomen | 25-1-2014
Ik ben geen geboren Hagenaar, import, zeg maar. Ik heb dus geen nostalgische herinneringen aan de Grote Marktstraat, waardoor ik ook geen `vroeger-was-alles-beter-gevoel` daarbij heb.

En ik moet zeggen dat ik de Grote Marktstraat nu toch beter vind dan vroeger. Momenteel is het natuurlijk nog deels een bouwput. Dat zal de komende tijd nog beter worden.
Maar een winkelstraat zonder autoverkeer en rijen bussen vind ik stukken beter dan zo`n volle, drukke, grauwe en gevaarlijke straat.

Dat het Planetarium moest worden afgebroken, is natuurlijk erg jammer. Zo`n markant gebouw zou er eigenlijk gewoon nog moeten staan. Prachtig!

Hans Kindt | 23-1-2014
Deze beelden zijn mij zeer vertrouwd. Tussen 1968 en eind 1973 in het centrum gewerkt. Na elke werkdag stapte ik hier op lijn 19 of 26 naar huis, gezellig als haringen in een ton vaak! Er is wel het een en ander veranderd nu.

Antje Burger | 22-1-2014
Ik groeide op in Den Haag en verhuisde naar de Verenigde Staten in 1959. Ik nam mijn zonen op vakantie terug naar Den Haag jaren later en nam ze naar Madurodam. Toen wij langs het Planetarium liepen riep mijn zoon ineens en zei, Mama, President Nixon resigned today. Interessante manier om dat to vernemen voor ons.

W. Kloek | 12-4-2013
@ ilona piris. Zie foto "Archief HTM 1122_0866" welke nu ook wordt besproken op deze website.

Willem Roosenboom | 12-4-2013
@Aat Kuijpers,Betty kent Coby wel, maar zij heeft niet op kantoor gewerkt,maar in de winkel zelf.

Hans Kindt | 10-4-2013
Tja, hond en kat in de kroketten. We hebben al paard gehad en onlangs hoorde ik inderdaad van honden. Ik heb een poos in Rotterdam-Charlois gewoond en bij mij om de hoek zat een Chinees. Het vlees in de babie pangang (sambal bij meneel?) heb ik vergeleken met andere Chinezen altijd eigenaardig gevonden. Bepaald vlees werd altijd als "kip" aangeduid maar het zag er vreemd uit. Wat het was? Eend uit de Boergoensevliet (`s nachts gevangen)? Hond, kat? Op gegeven moment voelden we ons na het eten niet zo lekker dus zijn we met die Chinees gekapt en gingen we voortaan naar een andere (veel grotere). Op de terugweg kwam ik langs de "oude" Chinees en stond de eigenaar voor het raam van zijn zaak. Ik hield de tas van zijn (uitstekende) concurrent voor zijn snufferd: "Andele Sinees veel betel!" riep ik. Hij keek dwars door me heen alsof ik er niet stond.

Leo | 9-4-2013
@ Cor. Het was inderdaad typisch Haagsch. Dus noemen we het tearoom Carillon.

Cor Nieuw Vennep | 9-4-2013
@ ilona piris. Restaurant Carillon.

ilona piris | 9-4-2013
hallo, ik ben op zoek naar de naam van het restaurant/grand cafe op foto 2 (hoek links) wat er zat voordat die chinees er in zat.....
het was een begrip in DenHaag, er speelde vaak een pianist..

weet iemand dat nog..

Aat Kuijpers | 8-4-2013
@ Daniel Bakker ik heb samen met je opa Piet bij de Haas gewerkt,aardige man woonde in de Capadosestraat en echte vakbonds man kan ik me herineren.Veel gelachen daar eind jaren 70.Hij kon idd goed portioneren.
@Willem Roosenboom volgens mij werkte Betty op kantoor samen met Coby.


HansR | 4-4-2013
In onze kantine (of lunchkamer) werden kroketten van slager de Haas verkocht.
Ik heb nooit meer zulke heerlijke kroketten gegeten. Zalig het water loopt me zo in mond als ik er aan terug denk, maar dat is dik 40 jaar geleden. Zeker weten dat daar geen hond of kat in was verwerkt

Willem Roosenboom | 4-4-2013
Daniel Bakker, jouw opa, Piet Bakker is inderdaad bekend,want mijn zus,Betty Roosenboom heeft nl. ook bij Fa. de Haas gewerkt. Zij vertelde mij dat het in het begin van de jaren tachtig was geweest.

Willem Roosenboom | 4-4-2013
Ik werkte trouwens in de Hema banketbakkerij, samen met Gerard Zadelhoff,Cor Verduyn,Bert vd Hoogenband,Loek de Jong(amerikaan),Wijnand(Die Haghe) en Leo Verhey. Ben trouwens wel benieuwd hoe het met hun gaat.

Willem Roosenboom | 4-4-2013
Leuk om deze foto`s weer terug te zien. Vertrouwd beeld van de Grote Marktstraat, rijen bussen(foto 3),de drukte van het winkelend publiek. En dan de Hema,waar ik nog gewerkt heb,moet eind jaren 70 zijn geweest. Was wel een leuke tijd geweest.

Mike | 23-3-2013
Op 29 januari 1976 werd het pand door een brand zwaar beschadigd en in januari 1984 gesloopt weblink met filmpje sloop- EN rijdende pcc`s- ):
http://www.denhaagdirect.nl/haags-planetarium-het-mintgroene-baken/

Daniel Bakker / San Miguel | 23-3-2013
Mijn opa, Piet Bakker, heeft ook minimaal 30 jaar bij de Haas gewerkt (maakte de biefstukjes op maat voor de verzorgingshuizen), kent iemand hem?

H.C.Aschman | 3-2-2010
ik kwam toevallig op deze site,wat leuk om diverse namen te zien,ik heb zelf 18 jaar bij de haas gewerkt,was zo;n beetje manus van alles witten tegelzetten end:nu komen al de herrineringen weer boven
pas geleden Ronald nog ontmoet ik kon hem niet meer alles is zo lang geleden en kleine jongens worden groot. ik vindt het jammer dat er weinig foto's in omloop zijn

Henny v Voorthuizen-Rense | 13-1-2010
Ja,de Vendet weet ik nog.Ik werkte bij de Priba (1962)op de parfumerie als verkoopster en dat werd een jaar later overgenomen door de Vendet (Vroom en Dreesman)en daardoor kwam ik bij Vroom en Dreesman te werken.

tramkind | 9-10-2009
Richting Grote Markt zat aan de P&C kant nog een Vendet (wie kent die nog?) waar ik mijn eerste vakantiewerk-ervaringen opdeed op de schoenenafdeling...

coos | 9-10-2009
Van de Haagsche Courant weet ik nog die grote drukpersen die over de hele benedenkant achter die grote ramen te zien waren. Eerst (rond 1950) zat ook aan de overkant de HEMA, zowat tegenover de Nieuwe Rotterdamsche Courant, een kaarsrechte pijpenla van 50 m breed waar je zo doorheen liep naar de Vlamingstraat. Het zag er wat armoedig/akelig uit, vond ik als kind. En wie kent nog die dubbele V&D, het oude gebouw van baksteen, en dan, langs de autolift naar het parkeerdak, naar het nieuwe deel uit rond 1960 met het restaurant op eenhoog aan de voorkant..............

Frank Faber | 3-10-2009
Ach ja, Pander, de meubelzaak. Volgens mij hadden mijn ouders daar wel eens wat gekocht, of dit in elk geval overwogen. Verder had je nog Coster; voor vader en zoon en heel chique; het Jagershuis, voor exclusieve herenkleding. En natuurlijk op de hoek bij het Spui het Haags Modehuis wat in de nadagen van zijn bestaan in desolate toestand erbij stond. Daar tegenover dan de Markthof; ik heb hem nog gebouwd zien worden.

Annemieke R. | 3-10-2009
Waar nu de Mediamarkt staat, stonden vroeger huizen en was er een grote
slagerij van de Haas. Ik heb drie jaar boven deze slagerij gewoont omdat mijn toemalige echtgenoot daar werkte.Van augustus 1970 tot september 1973. In die tussentijd werd ook het gebouw van Pander afgebroken.

Tristan | 1-10-2008
Mijn herinnering klopt dus wel degelijk. In mijn herinnering was Den Haag in de jaren'80 en vroege jaren '90 een grauwe stad.
Wij gingen zelf vaak winkelen in de Grote Marktstraat- de kleren kochten we bij de V&D.

rr- bestuurder | 28-6-2008
Jammer dat ze de Grote Marktstraat zo hebben verpest.

Rien | 24-6-2008
Het was kerst 1981, nee niet over Flappie. Vlak voor kerst was de Grotemarktstraat vrij gegeven voor de GTL en ik had dienst op lijn 6. Na een storing in een koppelstel op lijn 6 kreeg ik een GTL (de eerste) en vanaf Leidschendam Noord was dat al een bezienswaardigheid. Op CS liep de wagen echt overvol omdat alle passagiers van lijn 3 uit stomme gewoonte blindelings instapten en die van lijn 6 er ook nog bij moesten. Bij Halte Kalvermarkt werd het nog voller en na het halteren ging het (normaal voor lijn 6) rechtdoor de Grotemarktstraat in. Grote paniek waar ga je heen???? Naar Berenstein natuurlijk!
Na de volgende halte kon iedereen zitten! Er is heel wat afgebroken in die goeie ouwe straat.
Dit verhaal kwam effe bij mij op toen ik die foto van die GTL in de Grotemarktstraat zag. Nu gaan we enkel nog onderdoor. Heb wel mijn tunnelguppendiploma gehaald maar niet meer gereden. Moet wel nog effe in extra tijd door op de lijnen 1-9-10-11 en 17.

Frank Faber | 24-6-2008
Ik zie nu dat er bij het planetarium een GTL staat en die reden pas vanaf 1981. Ik hoorde net van een vriend dat het planetarium eigenlijk een monment was en dat het daarom zolang geduurd heeft voordat hij afgebroken werd. Doodzonde eigenlijk, ik kwam vroeger vaak in het planetarium, dat was een hele belevenis!

Frank Faber | 24-6-2008
Volgens betrouwbare bronnen is het planetarium in 1976 afgebrand. Is het jaartal van de foto wel juist? Want ik kan mij niet voorstellen dat de restanten van het planetarium pas zeven jaar na de brand zijn afgebroken.

Hans (Zoef) | 24-6-2008
Het planetarium was al een tijdje buiten bedrijf, omdat dit was uitgebrand. De Zeiss projector is er uit gehaald en hersteld. Deze staat nu in het Omniversum.

john | 24-6-2008
Het is eewig zonde dat het Planetarium afgebroken is, leuk was, dat er in de 30er jaren al een bewegende lichtkrant op de koepel stond wat destijds heel wat bekijks trok natuurlijk,

nu is het een stijloos gebouw wat er in de plaats daarvoor gekomen is. Jammer, zal wel over 10 of 15 jaar weer afgebroken worden, kijk maar naar de zwarte madonna

wil leebeek | 24-6-2008
Op 14 februari 1984 was alleen de benedenverdieping nog aanwezig maar
deze verkeerde in een desolate toestand want een dag later was alles plat.

Wouter | 24-6-2008
Wanneer is dat Planetarium-gebouw afgebroken? Want ik werk nu in het witte gebouw dat daarvoor in de plaats is gekomen.

Een in een reactie geeft aan dat de tekst van de pagina is aangepast n.a.v. deze reactie.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >

                                                                     

Type de 4 cijfers over    8908


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>Er zijn op dit moment 3 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!