Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 25-9-2018, 14:05 uur.

   
  t/m vrijdag 21 september is de kans aanzienlijk dat deze website incidenteel
een of meerdere dagen niet kan worden bijgewerkt
   
 

 
   
Spoorwegpostkantoor
 Mail deze pagina      ansems | 6-3-2012
de bloemenzaak van fleurop was van baars

John van den Berg | 1-2-2012
Er wordt de naam Studebaker genoemd , Die is later verhuist naar de Scheldestraat hoek Pletterijkade.

Snorrecken | 1-2-2012
Links bij de benzinepomp kwam later de fa. De Wit, de eerste Datsun (=Nissan) dealer van Europa, met een showroom. De garage van De Wit zat volgens mij ergens achter de Goeverneurlaan.

John Streefland | 31-1-2012
Mijn opa was uitvoerder tijdens de bouw van het postkantoor.
Ik heb op zijn kamer altijd de vooraf getekende foto,s gezien van het ontwerp.
De bouw is begonnen voor de oorlog en na de oorlog is het afgebouwd.
Een witte lijn horizontaal op het gebouw markeerde voor en na de oorlog.
Mogelijk is deze er later op aangebracht want ik zie die lijn niet op deze foto.

P.E.S. | 24-10-2011
@ruud den breems : ik kan mij de bloemenwinkel goed herinnneren Met een fleurop uithangbord

ruud den breems | 24-10-2011
Kan iemand zich nog herinneren dat er ooit in de rotonde van het PTT kantoor op de hoek een bloemenwinkel zich bevond.......!!!!! (ook weg!!!!!)

ruud den brrems | 24-10-2011
kleine rectificatie: er staat in de eerste regels "helaas afgebroken". Dit geldt niet voor het kantoor maar voor de huizen van de Fijnjekade, en omgeving.

ruud den breems | 24-10-2011
Ik ben zelf van 1943. Mijn opa en oma woonde destijds aan Fijnjekade nr. 3. recht tegeover het kantoor in aanbouwhelaas inmiddels afgebroken). Ik heb rond mijn vijfde jaar veel in de erker zitten kijken naar de bouw van het PTT kantoor. Dus het gebouw is 100% zeker van na de II wereld oorlog. Het helidak is nooit gebruikt geweest. Naar verluid was de dak konstructie te zwak. Inderdaad was er recht tegenover het gebouw, de wagens en paardestallen van Van Gent & Loos, waar ik iedere dag met mijn grootvader te vinden was. Ik ruik nog de geur van het hooi, de paarden stront en pis die daar toen hingen. Aan de andere kant van het viaduct was een droogtoren voor slangen van de brandweer. Die toren werd ook gebruikt voor klim en abseil oefeningen. Daar kon je mij ook in mijn kinderjaren uittekenen. Onder het huis van mijn grootouders was eerst een garage (STUDEBAKER) daar werkte mijn vader als monteur, voor en tijdens de oorlog. Later is er een dealer van SINGER NAAIMACHINES in gekomen. Het pomp station is div. malen van merk veranderd en later ook uitgebreid zoals op de foto te zien is. Ook werden er naast en achter het pompstation in een latere fase exta parkeerplaatsen gemaakt. Helaas zijn mij de div. data ontschoten maar alles speelde zich af tussen mijn vijfde en achste jaar. En inderdaad tijdens de beginfase van de bouw van het PTT kantoor kon je het ijzere framewerk en de prachtige boogvorm van het dak van station HOLLANDSSPOOR zien staan. Ik zag regelmatig de stoomlocomotieven binnen komen rijden. Maar het mooiste was als ze weer vetrokken dan stond ik met mijn grootmoeder op het peron en zag eerst de wielen van de trein een paar prachtige vrije radslagen maken ( sur place) voordat de trein zich in beweging zette. dit zijn mijn herinneringen van vroeger en is derhalve uit het leven gegrepen, en op waarheid berust. Ik heb in die jaren de Waldorpstaat en omgeven drastisch zien verpauperen/veranderen. Ook de Laakhaven. Het zal wel nodig geweest zijn maar ik vind het even zogoed wel jammer (zonde).

Herman Homma | 18-12-2010
Ben in 1953 als kleine jongen komen woonen in de hoofjes schuin tegenover het postkantoor wat toen nog in aanbouw was en bijna klaar was.

Haagse_Meester | 26-7-2008
De betreffende foto, van 18-3-1945, laat de schade zien aan t Bezuidenhout na het debacle 2 weken eerder. Helemaal links nog net het HS, met daarbij de zo typerende dakvorm v/h Postgebouw. Deze foto komt van de website archeologienet.nl, maar die is helaas al een paar maanden uit de lucht. De foto staat dan ook op m'n eigen webstekkie: klik!

Verdere zaken die het vermelden waard zijn: het viaduct naar de Gasfabriek, het ontbreken van diverse verbindingsbogen, de moestuintjes op de plek waar later de inmiddels ook weer gesloopte vG&L loods zou komen, naw de oude stoomtramremise a/d Rijswijkseweg, maar vooral het ontbreken v/d Utrechtsebaan.... Ook het volkomen ontbreken van verkeer op straat: geen auto's trams, bussen én treinen! De Spoorwegstaking was dan ook al 6 maanden oud en na de barre Hongerwinter was het moeilijk te overleven in de stad...

coos | 25-7-2008
toen lijn 4 verlengd werd van het Stationsplein naar het Leeghwaterplein (25 mei 1944) stond het gebouw er al, reden we er wekelijks langs als we met deze lijn naar oma gingen in het Laakkwartier, ik weet nog dat ik het zo wit vond en modern....

Henk | 25-7-2008
Het bebouw heeft aan de linkerzijde op de foto een helikopterplatvorm.
Mijn vader vertelde mij dat de gemeente den Haag geen vergunning gaf om daar te landen. Als kind geloof je dat, maar of het waar is ik heb zo mijn twijfels.

r.s.glas | 25-7-2008
Ik meen ook dat het kantoor aan het begin v/d jaren 50 opgeleverd is.
Ik zie het nog voor mij van af het viaduct tot aan de waldorpstraat stond een houten schutting,van boven was een schuine beschermingsrand aangebracht.
ik vondt het altijd een markant gebouw.
ik heb er vaak langs gelopen en gefietst ik woonde toen in het laakkwartier
de drebbelstraat ben daar in 1960 weggegaan.

wil leebeek | 25-7-2008
De ansichtkaart is gemaakt na 24-11-1955.
Toen verscheen er op de aanh.wagens serie 600 ( en ook 650 ) de
reclame Dreft veilig voor wol en nylon.
De motorwagen uit de groep 290 t/m 299 kreeg op 21 mei 1955 de Sterling reclame en het kleine bordje Willem II sigaren verscheen vanaf 9 januari
1955.

Hans (Zoef) | 25-7-2008
Dit gebouw dateert van 1947 volgens het HGA.

Haagse_Meester | 25-7-2008
Het gebouw dateert idd van voor WW II, want ik heb een RAF luchtfoto gezien van de omgeving waarie op staat, gemaakt in 1943 of '45. Op die foto is ook de draaischijf nog te zien (ongeveer op de plek waar nu de SpoPo parkeert ;))

geurtborsboom | 24-7-2008
Nee, het is later in de jaren '50. Dat postkantoor is, meen ik, al van voor de oorlog. Het benzinestation, Esso, heb ik zien bouwen. De auto's zijn duidelijk al van ver in de janre '50. Ik kan net niet zien of de tram al richtingaanwijzers heeft.. Het lijkt of ik rechts op de foto (vlak boven 'net') een Vauxhall Cresta zie. Een model vanaf 1958. Niet helemaal duidelijk, maar een prachtige foto.

FRANS DE WILD | 24-7-2008
IK SCHAT HET 1950 OF IETS LATER, WAT U ZIET IS HET SPOORWEGPOSTKANTOOR AAN DE RIJSWIJKSEWEG, GEBOUWD NA DE OORLOG EN HET IS OP DEZE FOTO AL HELEMAAL KLAAR. LIJN 4 VAN DE HTM KOMT UIT DE WALDORPSTRAAT RIJDEN. HET PAARD EN WAGEN DIE VOOR DE TRAM ZICHTBAAR IS IS VAN VAN GEND & LOOS. DIE TEGENOVER HET POSTKANTOOR ZIJN STALLEN HAD. zOU HET POSTKANTOOR ER NIET STAAN DAN ZAG HET STATION HOLLANDSSPOOR.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    9953


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>


Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!