Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
Heemstraat-Delftselaan
 Mail deze pagina      CS | 1-8-2010
Ben vandaag in het trammuseum gaan kijken en zag daar in een afgeschermd en afgesloten gedeelte de H51 staan. De staat waarin ie verkeerd daar wordt je niet vrolijk van

dAb | 31-7-2010
Inderdaad Geert Borsboom: de heer Robert van Kesteren heeft waarschijnlijk de recente foto's van de * Laatste trein naar Scheveningen * =
(krantenknipsel en 4 foto's van Koos van der Kolk) ... nog niet gezien. De E-loc H52 heeft haar trein daar tegen het stootblok aan de Duinstraat gezet, dat verdwenen is. Op de huidige plaats is er reeds langere tijd een gas/diesel/benzinestation verrezen, ongeveer tegenover de Wimpelstraat.
Aan de andere kant eindigde het HTM-bovenleiding-spoor (na het hier getoonde *overname* emplacement) op een kopspoor met een dergelijk stootblok iets verder: halverwege de Haagse Markt aan de Herman Costerstraat ... ook dit kopspoor, bestemd voor deze HTM-locomotieven, is allang (met de NS-sporen) verdwenen. D.A. Borgdorff

Geurt Borsboom | 31-7-2010
De elektrische locomotieven (H-51 en H-52) reden niet door tot het Hollands Spoor. Op het emplacement dat de foto laat zien, koppelden ze af. Vervolgens kwam er een stoom- en later diesellocomotief van de NS voor de trein en die trok hem verder naar HS. En van de elektrische locomotieven, ik meen de H-51, staat in het Haags Openbaar Vervoer Museum op een restauratie te wachten. De andere is helaas gesloopt.

Wil Veltman | 30-7-2010
Beste karel Kanits,

Ben jij de Karel die de feestartikelenzaak had aan de styeinlaan- Paul krugerplein? en ook gitaarles gaf ?

Robert van Kesteren | 30-7-2010
Die sporen kwamen van de locomotievenloods op de hoek van de Delftselaan. Twee grote electrische locomotieven van de HTM stonden daa in. Zij trokken in de namiddag wagons via de lijn van 11 naar het Hollands spoor. Die wagons stonden bij de Duinstraat en wat er in zat weet ik niet.
De ruitjes van de locomotievenloods waren permaneent ingegooid.

Rienk Mebius | 18-1-2010
En de sporen op de bouwmarkt liggen daar nog steeds:
http://www.flickr.com/photos/rienkmebius/3752210530/

karel kanits | 24-12-2009
kleine correctie in de naam stelling moet zijn karel

karek kanits | 24-12-2009
Deze foto dateert uit begin dertiger jaren, is genomen vanaf de HTM loods waar de electrische tractie (het z.g strijkijzer) gestald stond De Haagsche markt verhuisden in 1938 van de Prinsengracht naar de huidige locarie
Het braakliggend landje op de achtergrond en het ontbreken van de portiek woningen aan het Hobbemaplein en het Hoflandplein die gebouwd zijn voor de verplaatsing van de markt dateren uit 1937 In de school en kindertuinen
heb ik uren in mijn vaderland zitten wroeten, onkruid wieden en spinazie zaaien, Staakbonen (onder de luis) opbinden en paadjes harken.Geen tijd voor kattekwaad en had je wat uitgevreten dan werd je er wel op afgerekend.

Joop Heinz | 20-12-2009
Waar nu de bouwmarkt is was voorheen een loods van vGend en Loos deze had zijn ingang aan de (korte)Herman Costerstraat.

jan de pauw | 20-12-2009
het onderste stuk spoor gaat naar waar nu een bouwmarkt is

FrankZ | 15-12-2009
Het is overigens niet de Heemstraat, maar de De Heemstraat.

coos | 15-12-2009
Opvallend is het lichte grind van het spoorse deel, en het donkere van de baan van lijn 11. Het zou me niets verbazen als de foto gemaakt is vanaf het dak (of het steigerwerk) van de loods in aanbouw. Het zou dan 1927 zijn. Een groot deel van Transvaal is nog onbebouwd, en de markt dateert pas van 1938 (meen ik). Leuk is wel dat rechts de schooltuintjes al aanwezig zijn in de klassieke paadjesvormen, in het huisje staan vast wel de harken en spaden voor de kinderen.

nico keus | 14-12-2009
wat = weet

Nico Keus | 14-12-2009
Het valt mij nu op dat de sporen een stuk lager liggen dan de Heemstraat zelf.

Wie wat tot wanneer dat is geweest?

Nico

D.A. Borgdorff | 14-12-2009
Het stootblok ligt rechts al klaar voor het Hobbemaplein, en ruim 50 jaar later zou in 1980 op het (1e) wissel het overlaadperron worden gebouwd voor de GTL8. De foto is waarschijnlijk (vrij zeker) van het Loc-loods-dak genomen, en verder corresponderen alle betonnen masten met de foto 49 uit de serie van T. de Jong (... die ook een soortgelijke bij de *Afscheidsrit H52 in 1974* genoemde Link bevat: hp://picasaweb.google.com/oudetijd/DeGeschiedenisVanDeWerkwagensVanHTM#5191048132797185602 = ...) uit die tijd rond 1930 en --( afgezien van de fotoserie van de Heer Neecke met: http://www.neecke.nl/Den%20Haag%20Goederentram%20HTM.htm )-- veel jaren later de foto met 2 Locs *H51 en H52 bij de Delftselaan* alhier https://www.htmfoto.net/algemeen/tonen2.php?pagina=1253367867 . Zelf vind ik deze foto bijzonder waardevol en tekenend: dAb (errrata)

FransW | 13-12-2009
We kijken in de richting van het Hobbemaplein. Van een marktterrein aan de Herman Costerstraat is nog geen sprake. De dagelijkse markt werd toen gehouden op de Prinsegracht, ter hoogte van de Grote Markt. We zien de betonnen bovenleidingmasten van lijn 11. De elektrische tramlijn 11 werd in dienst gesteld op 15 juli 1927 en is de opvolger van de HSM-stoomtramverbinding tussen het station Hollandsche Spoor en Scheveningen met zijtak Reinkenstraat - Anna Paulownastraat.
Het zou heel goed kunnen dat deze foto is gemaakt op een moment dat de locloods nog in aanbouw is.

Ponsen | 12-12-2009
Het derde spoor onderaan de foto van Otto de Jager leide naar een loods waar elektriche locs stonden


Er zijn op dit moment 17 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!