Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
53 19230000 -12 Weteringkade
 Mail deze pagina      Melinda | 1-11-2015
Mijn oma heeft op de Weteringkade gewoont. De mevrouw van het boekenwinkeltje/ bibliotheek heette fietje, zo`n lieve dame. Als kind vond ik het heerlijk om daar tussen de boeken te neuzen met mijn oma. Ook was er een sigarenhandel van zaas ( weet niet of het het goed schrijf, een joodse man. Zijn vrouw noemde mij Ginger Rogers omdat ik rood haar heb!

wim van wezel | 5-3-2015
Recht vooruit is de kerk te zien van de Joseph parochie aan de Van Limburg Stirumstraat; de kerk is jaren geleden gesloopt. Waar de Weteringkade eindigt bij Staatsspoor was een groot carrosseriebedrijf Pennock voor de bouw van koetswerken op de klassieke automobielen. Er rijden nog automobielen in Nederland met het prachtige Pennock koetswerk. In de jaren `50 is het bedrijf gesloten.

Kees de Ridder | 16-8-2014
De gehandicapte man was voor o.a. Liesbeth oom Jan van Zijl ten tijde dat haar grootouders Rie en Wim van Zijl er woonden. Van haar ouderlijk gezin zijn van de 4 kinderen mijn achterneef Wim ( 1937 ) en zijn vrouw ongeveer 10 jaar geleden overleden.

therese polak | 12-8-2014
Jazeker kan ik me de familie van zijl herinneren.Ik woonde er tegenover.Voor het raam zat altijd een gehandicapte man.De kapelaan kwam daar geregeld op bezoek.Ook waren Liesbeth en haar zusje op dezelfde school.Dat was St.Liduina school in het Bezuidenhout.
Ben is hun broer en scheen met een zaklamp in mijn kamertje.Dat was een leuke tijd.Ik vraag me af wie hier nog van in leven zijn.

Nico | 11-6-2014
Wie kende de kleermaker die in zijn "etalage" zat aan het Oranjeplein?

Hans (Zoef) | 9-4-2014
Sinds wanneer loopt de Scheldestraat naar de Weteringkade? Even ter correctie, bedoelt wordt de Geleenstraat. Daar werd alle verkeer vanaf het Schenkviaduct naar rechts geleid naar het Rijswijkseplein. Voorbij het schenkviaduct tegenover de Pletterijstraat was een soort rotonde met plantsoen en daar achter, midden in de straat, stond een huis en dat was de sluiswachterswoning (3X de woordwaarde) en daar weer achter was water.
Deze situatie heeft bestaan tot 1959-1960 als ik het goed herinner.

S. Gales | 8-4-2014
John van den Berg | 29-8-2011
Het stuk v/d Weterinkade tot de Schelde straat is nog langetijd zo gebleven en er stond nog een huisje in de midden waar de trams omheen reden .Wat dat huisje voor functie had weet ik niet misschien pomphuis of sluisje.In de oorlog was het viaduct er al.Van leeuwen was een Rotterdams metaalwaren fabriek die had een bord langs de A13 staan (in de volksmond was de gezegde bij het kruisbeeld hij hangt hier al eeuwen aan de spijkers van van Leeuwen)
Met als aanvulling op het tussen haakjes staande gezegde werd in mijn familie de zinafgemaakt met: Ben ik van mijn kruis gepleurt, met spijkers van van Leeuwen was dat nooit gebeurt. Het ligt niet in mijn bedoeling iemand te kwetsen.

Kees de Ridder | 28-3-2014
Therses Polak, uw verhaal klopt helemaal. In die boekwinkel, hetgeen ik meer een bibliotheek wil noemen, stond een aardige kleine dame, die als kenmerk een dikke zwelling in haar hals had.
Na we het toch over winkeliers hebben, dan moet toch ook de drukkerij van Zijl bekend zijn geweest aan de overzijde op nr. 125. Eerste eigenaar was Wim van Zijl, een broer van mijn opa, vervolgens zijn opvolger Harrie van Zijl, dan diens zoon Ben en tot slot diens zoon als opvolger. De zaak is nu gevestigd in Leidscheveen, terwijl de oorsprong zo`n 100 jaar geleden in de Falckstraat lag. Toch aardig om te weten, hè?

therese Polak | 16-2-2014
Naast de melkhandel van Leeuwen was in het pand op de Weteringkade een boekhandel waar je boeken kon lenen .Dit werd gerund door toen al een ouder stel te weten,broer en zus beiden ongetrouwd.Dit was in de jaren 40 en 50.In de Pletterijstraat naast melkhandel van Leeuwen was een drogisterij genaamd DIBO.Naast DIBO op de hoek Pletterijstraat en de Zaanstraat was een groentenwinkel.Destijds was de eigenaresse Tante Bets.Zij leefde alleen voor haar honden en katten.In haar tuin stond een paard die via de winkel binnen kwam.

ilone fuld | 22-1-2014
ik ben geboren en gegroeid in de pletterijstraat de viaduct
was er toen all een van mij burren vertelde me dat ze me broer
die 6jaar was aan de buiten kant van het viaduct aan het loppen was
gelukig lieb alles goed af.

Anne Mendels | 16-12-2012
Ik woonde in de Pletterijstraat.
Geboren in 1947.
Mijn broer woond nog in huis.
Wij gingen schaatsen op de Weteringkade en trokken onze schaatsen bij het huisje aan.Later toen dit weg ging, gingen op de Laakkade schaatsen. Wij vonden dat heel jammer.
En elke keer als er natuurijs is moeten wij er aan denken.
Groetjes Anne Mendels

Leo Loret | 11-10-2011
Toendertijd woonde ik op het Zieken.(1931-1953) De weteringkade was een slootje dat kreeg het water van het Zieken/Pleterijkade. Daar waar echte sluisjes by het pompstationetje. Ik heb daar veel gespeelt

John van den Berg | 29-8-2011
Het stuk v/d Weterinkade tot de Schelde straat is nog langetijd zo gebleven en er stond nog een huisje in de midden waar de trams omheen reden .Wat dat huisje voor functie had weet ik niet misschien pomphuis of sluisje.In de oorlog was het viaduct er al.Van leeuwen was een Rotterdams metaalwaren fabriek die had een bord langs de A13 staan (in de volksmond was de gezegde bij het kruisbeeld hij hangt hier al eeuwen aan de spijkers van van Leeuwen)

Kees | 2-6-2011
Ongelofelijk hoe alles veranderd is. Toen ik bij de Postcheque en Girodienst aan de slag ging was dit al lang weg. Toch een stuk mooier, dat water tussen twee weghelften. Nu staat er een lelijk viaduct.

Kees de Ridder | 2-6-2011
Genoemde melkboerfamilie is geen vergissing mijnerzijds, want in de vermelde periode was deze familie de voorganger van de opvolger, de familie van Rooyen. M.a.w. ik heb deze familie in zien trekken in dit bewuste pand. Als ik me goed herinner waren zij afkomstig uit een klein Zuid-Hollands dorp, hetgeen je ook duidelijk aan hun niet-Haags accent kon horen. De van Leeuwens waren echte hagenaars, hetgeen je ook kon horen. Mijnheer Anton Zonneveld is duidelijk een stuk jonger dan ik, vandaar het misverstand zijnerzijds!

Anton Zonneveld | 14-5-2011
Melkboer van Leeuwen? Dat moet toch een vergissing zijn! Dat moet melkboer van Rooijen zijn geweest. Laat de dochter van die melkboer nu mijn schoonzuster zijn.......

FransW | 13-5-2011
Lijn 12 op weg naar het Staatsspoor.

Hans (Zoef) | 13-5-2011
Inderdaad kijken we richting Rijswijkseplein. De kerk stond aan de van Limburg Stirumstraat en de zijstraat die we zien is de Pletterijstraat.

aldo markus | 13-5-2011
Ik neem aan dat we richting Rijswijkseplein kijken. Of niet? Zelfs de dikke 50-ers onder ons kennen deze plek alleen met het Schenkviaduct in het midden.

Wat was ook dit toen een mooi stukje Den Haag.

Kees de Ridder | 13-5-2011
De melkboerfamilie van Leeuwen bestond in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw uit 2 broers en 1 zuster, w.v. de oudste broer op een leeftijd boven de 80 jaar nog bestellingen reed van de bekende bakker Nederpelt van 1845 te Loosduinen, omdat hij bevriend was met mevrouw Marie Nederpelt. Het bijzondere van deze familie destijds was dat ze zodanig vermogend waren in die tijd, dat ze zich 2 à 3 weken vacantie konden permiteren aan de Rivièra.
Wij van de Postchèque- en Girodienst hebben daar heel wat flesjes karnemelk leeg gedronken, na dagelijkse gesprekken over voetbal en T.V.

therese polak | 12-3-2011
Rechts van de weteringkade op de hoek,was melkboer van Leeuwen,andere hoek Pletterijstraat hoek Weteringkade sigarenzaak Rombouts


Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!