Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
18 19060000 -03 0013 Dag Groenmarkt Gravenstr
 Mail deze pagina      Coos | 29-6-2014
@Frans W.: koersbord van de 18 is inderdaad juist. Maar ik bedoelde eenzelfde koers achterop de 13.
@DA B.: de foto toont geen inhaalspoor; de doorbraak Groote Halstraat was er nog niet; hier liepen de beide richtingen vanuit de Gravenstraat nog naast elkaar, om op de plaats van de fotograaf in enkelspoor over te gaan voorlangs het stadhuis, waarna lijn 3 rechtsaf ging over het Kerkplein naar de Prinsdestraat (en daar weer dubbelspoor had), en lijn 4 over enkelspoor rechtuit naar het Westeinde reed.
De hoek bij de toren van het stadhuis had waarschijnlijk seinbeveiliging, want de bestuurders van lijn 3 konden elkaar niet zien aankomen.

Nog iets opmerkelijks: het kleine lijnnummer boven het front staat andersom dan bij de huidige HTM 2, en in de beugel hangt nog het gazen lijnnummer.
Dit is maar heel kort het geval geweest.

FransW | 29-6-2014
Foto dateert uit 1906.

Ger | 29-6-2014
Van wanneer is deze foto?

FransW | 20-12-2010
@Coos: de bestuurder van de 18 rijdt inderdaad van Buitenhof naar de Groot Hertoginnelaan, het bord van de 18 staat dus wel correct.

Coos | 20-12-2010
Opvallend zijn de twee-regelige koersborden, omdat lijn 3 nog niet verder reed dan het Buitenhof. En de plaats van het lijnnummer, precies andersom als bij de 'replica' 2 !!! Dus vanuit de bestuurder in de rijrichting gezien links van het koersbord, net zoals in Amsterdam destijds. De bestuurder of conducteur van de 18 heeft trouwens vergeten het koersbord te keren.

Hans (Zoef) | 9-9-2010
Inderdaad, sorry voor het foutje.

FrankZ | 9-9-2010
De Haagsche Bluf is 'kruisvormig'. Er zijn vier ingangen: Dagelijkse Groenmarkt, Venestraat, Vlamingstraat en Nieuwstraat. De Schoolstraat zit daar dus niet bij.

DA Borgdorff | 9-9-2010
Dat bedoelde ik ook te beschijven Hans, maar ik dacht dat er toch een "ingang?" (ook: daartussen) naar het nieuw aagelegde *Haagsche Bluf* tussendoortje lag ... en wist / dacht ook niet, dat het *Goude Hooft*-gebouw vervangen, maar wel opgeknapt of vernieuwd was. - Met name vond ik de RUIMTE (daarvoor) erg opvallend, evenals het inhaal-dubbelspoor, waar de twee *oudjes* naast elkaar gefotografeerd staan, of liep er (verder) een enkelspoor voor 2 rijrichtingen ??/
Verdere dank Zoef: dAb

Hans (Zoef) | 9-9-2010
Dat laatste bericht van DAB kan ik niet helemaal volgen. Het Goude Hooft staat hier links met de Hoogstraat, Venestraat en de Nieuwstraat zijn rechts en de Haagse Bluf ligt niet tussen de Venestraat en de Nieuwstraat, maar tussen de Schoolstraat en de Nieuwstraat. Het Goude Hooft is hier nog het oude gebouw, in 1938 is dit vervangen voor het huidige gebouw.

DA Borgdorff | 8-9-2010
Zelfs de reïncarnatie van de 2 heeft daar af en toe nu ook weer met open balcon gereden. Vanuit het Gouden Hooft aan de linkerkant is nog volop ruimte voor het uitzicht naar de Vene-straat richting Nieuwstraat, waarachter intussen de Haagsche Bluf verborgen ligt. dAb

Leo van der Laan | 8-9-2010
Een prachtige verzameling van oude foto's


Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!