Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
143 19090000 -06 02XX -01 00XX -01 Stationspl station HYSM
 Mail deze pagina      John van den Berg | 30-1-2012
Mooi antiek plaatje alleen dat afbuigende spoor in de J Blankenstraat kan ik niet plaatsen hoe die verder heeft gelopen of liep hij daar dood als opstel spoor. De knik naar de Parallelweg herinner ik nog wel .Ook grappig dat paard staat te drinken uit het fonteintje dat moet je eigenlijk zien als een tank stop voor de koets die Aapjes werden genoemd het toen malige taxi vervoer.

robert55 | 29-1-2012
Een paar weken geleden was er hier een foto van het Stationsplein uit 1976 gezien richting Parallelweg, precies zoals ik me herinner uit de tijd dat ik daar op lijn 11 stapte om naar het huis van mijn ouders te gaan. Dat was pas achenebbisj, de nieuwe fplat is wat dat betreft echt een verbetering.
Nu Couperus genoemd is: in een van de Haagse romans, ik geloof Eline Vere, laat hij iemand afgeven op de smakeloosheid van Duinoord [vergeleken bij de Archpelbuurt]. 'Vroegáh was alles betáh' is geloof ik alleen in het Haags een staande uitdrukking, ik ben nu meer van 'elk nadeel hep se foordeel'

busgek | 28-1-2012
Hou toch op, dat "stationsplein" komt nooit meer goed. Strijkijzer en wat daar omheen allemaal rondt snuist. Net zo mooi als dat andere plein voor het Centraal Station. Laat daar nog maar een paar wethouders op los. Droom maar lekker verder.

Dennis Eijs | 28-1-2012
Goh ik ben dus niet de enige die dit een mooi plaatje vind en wat het nu geworden is een vreemd armoeiig samenraapsel, ik vindt trouwens toch dat Den Haag veel te weinig rekening houd met zijn stadsgezicht en maar overal wat neerplempt, En inderdaad een tramtunnel en die weg daar weg zou een uitstekend plan zijn geweest. en nu ze toch die kantoren gaan slopen aldaar
maar meteen autoluw maken en een mooi wandelgebied van maken met
leuke winkeltjes en graag dan huisjes in deze stijl, want wat we nu bouwen heeft amper stijl of klasse.

deReiziger | 14-12-2010
Volgens mij zouden er bij het huidige HS perroneilanden aangelegd gaan worden, waarom dat niet meteen autovrij maken door middel van een tunnel? En de bus halte's voor bus lijn 18 ook ruim indelen. Vervolgens bestraten zoals op deze foto kaart.
En als het helemaal kan graag de winkeltjes weg halen en verplaatsen naar in de tunnel die aansluit op de stationshal. En dan op de plek waar nu de winkels zijn weer de trambaan/haltes voor lijn 11 en/of 12 aanleggen als kophaltes zoals het ooit was. Geef het Hollandse Spoor weer zijn alure terug

FransW | 14-8-2010
 quote:
Niettemin ook een bijzondere fotokaart voor een evenzo mooi boek uit (helaas) vervlogen tijden dAb


"Dat wel, natuurlijk" om een Rotterdamse buschauffeur uit een TV-serie te citeren. Alleen is het wel zo dat de periode waarin deze foto werd gemaakt (1909) toch van een iets latere datering is dan de periode waarin het boek "Van oude mensen, de dingen die voorbij gaan" (geschreven in het laatste decennium van de 19de eeuw, maar uitgegeven in 1906) zich afspeelde.
D.A. Borgdorff | 13-8-2010
Niettemin ook een bijzondere fotokaart voor een evenzo mooi boek uit (helaas) vervlogen tijden dAb

FransW | 12-8-2010
@Anton Zonneveld: de bestandsnaam is als volgt opgebouwd: wagennummer voorste tram, jaartalmet meteen daarachter onbekende maand, onbekend dagnummer, het lijnnummer, dan daarachter weer wagennummer, lijnnummer, wagennummer, lijnnummer, locatie (straatnaam en naam belangrijkste gebouw op de afbeelding). Het systeem is echter niet door mijzelf verzonnen en zou heel goed passen in een database. De prentbriefkaart is afkomstig uit mijn collectie.

Wim van Es | 12-8-2010
@Anton Zonneveld,
De naam van de website op foto’s is helaas noodzakelijk. Stuurde jij mij deze week niet een mooie foto van de Weimarstraat? Toen ik vroeg om een grotere scan bleek dat je de foto alleen digitaal in je bezit had. Misschien was 'ie wel afkomstig van een andere website en dat wil ik niet.

Anton Zonneveld | 12-8-2010
Ja, zeker een mooie plein. Alleen jammer dat de tekst htmfotonet nu zo prominent " in beeld gestempeld" moet worden. Kon dat niet wat gereserveerder rechts onder? Verder probeer ik nu te ontcijferen welke tekst nu boven de foto geplaatst is. Mw.143. dan de datum, lijnnummer -06 en dan? -01 en dan? en dan nog eens 01 (?). Wie wil mij de "vertaling" aanreiken?

john | 12-8-2010
wat was dit een mooi plein zeg, zonde dat dit verknald is, het meest afschuwelijke nu vind ik dan de huizen tegenover HS!!! Afbreken die handel.

Adje | 12-8-2010
Anton, Wim,
Dit is natuurlijk het Stationsplein voor HS met de nog aanwezige rijtuigkap van het station daarvoor. Er zijn meerdere fotoos vanaf dit standpunt, ook op deze site. Die foto hangt bij mij in een lijstje op de WC.


Er zijn op dit moment 12 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!