Home
Email/contactpagina          HTMfoto op Social Media                  
   
Welkom  
 bezoeker
Persoonlijk welkom?
   
 
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt regelmatig bijgewerkt. Laatste update: 10-12-2018, 11:56 uur.

   
       
 

 
   
1013 Vaillantln-1964
 Mail deze pagina      Lodie Zandvliet | 5-2-2018
Beste Hans Fokken,
Ik heb nog steeds contact met een oud medewerker van hem.
Helaas Gerard is al geruime tijd geleden overleden.
Met vriendelijke groet
Lodie

Hans Fok (fokkie) | 3-6-2016
Lodie Zandvliet ik heb een vraag weet jij of Gerard Nuijen nog leeft

HansR | 6-3-2015
Ik herken de Vaillantlaan op deze foto als DE Vaillantlaan omdat ik daar regelmatig kwam bij mijn Tante Jans en haar gezin in de 50/60ér jaren.
Vorige week moest ik als Zoetermeerder weer in deze buurt zijn en wist niet wat ik zag.
Het was echt de Vaillantlaan volgens de straatnaambordjes maar als ik deze foto zie ga ik toch weer twijfelen. Onvoorstelbaar

wim van wezel | 5-3-2015
Deze foto is genomen op de Vaillantlaan bij het kruispunt Hoefkade. Als donateur van de HTM kijk ik graag naar de trams en als vrijwilliger van Louwman Museum naar de auto`s. Maar ik zie ook de naam Laarhoven Textiel. Ik was in de jaren begin `60 bevriend met Sjors Laarhoven; hij was toen hulpkoster van de Martha Kerk aan de Hoefkade. Ik was acoliet en secretaris van het acolietencollege St. Tarcisius. Zijn vader was collectant. Mooie tijd en genoten van de kwaliteit van het zangkoor (gregoriaans) o.l.v. dhr. Tromp. Historische foto, zo ken ik de Vaillantlaan.

Wim Biere | 10-1-2012
rien dat klopt ze was een stuk jonger dan ik toen ik een jaar of 10 was ben ik nog op kraam visite geweest na haar geboorte ze had een broertje dik en die was van myn leeftyd en nog een oudere zus gegroet w

Rien Solcer | 10-1-2012
@Wim Biere, klopt het dat boven de drogisterij van je ouders op de eerste etage een blonde meid woonde met de naam Tilly?, en Laarhoven zit links,gezien de reclame op zijn gevel.

Wim Biere | 10-1-2012
de foto is genomen vanaf de tunnel [put] rechts laarhoven op de hoek cjamin op de andere hoek hus om de hoek van hoefkade slagery van es om de hoek van de wouwermansstraat het postkantoor met ernaast de kranten en boekenwinkel op de andere hoek rigters en verder op de andere hoek drogistery virgo de winkel van myn ouders tenslotte kwam het cafe op de laatste hoek

erven sleeboom | 11-12-2011
Misschien zou het heerlijk zijn als er een Haagse PCC in het Openluchtmuseum kon rijden, maar voor het Openluchtmuseum zou het minder heerlijk zijn, want dan kon er meteen geen enkele andere tram meer rijden. Een PCC is namelijk een enorme stroomvreter.

Gerjan | 11-12-2011
Wat zou het heerlijk zijn als deze tram in het open lucht museum kon rijden

Geurt Borsboom | 3-12-2011
Die kledingverhuurder heette Blok. Ooit daar een jacquet gehuurd.

John van den Berg | 2-12-2011
De Vaillantlaan in het stuk va de v Ostadestraat waar geen trams reden was ook een winkel waar je trouwkleding kon huren mijn vrouw had al een mooie jurk gekocht toen moest ik zelf nog opgetuigt worden dus heb ik een deftig pakkie daar gehuurd om dat mezelf na de trouwerij niet in zo,n pakkie zag lopen .Pak gepast en ingepakt mee naar huis genomen ,toen ik op de trouwdag het pak aan trok scheurde de broek naad van achteren open door het vele reinigen was het garen verteerd en moest mijn moeder ff gauw achter de naai machine en is alles toch goed gekomen .

Geurt Borsboom | 1-12-2011
De foto is overigens niet vanuit de Van der Vennestraat genomen, maar juist in de richting van de Van der Vennestraat. Naast Smulders zat een damesmodewinkel "Modehuis Tiny" en daarnaast een beetje rommelig winkeltje dat we het bazarretje noemden en waar van alles te koop was. Wij kochten er alijd felicitatiekaarten en zo. Later werden ook daar rookwaren verkocht. Die waren overigens overal verkrijgbaar, want aan de andere kant van de Vaillantlaan op de hoek van de Van Ostadestraat was een winkel van Korlvinke en ook op de hoek van de De Bockstraat en de Hoefkade zat een sigarenzaak.

Geurt Borsboom | 1-12-2011
De sigarenwinkel van Smulders herinner ik me nog heel goed. Vaak moest ik daar voor mijn vader sigaretten kopen (Lexington). Ook mevrouw Smulders zie ik nog voor me. Wat goed dat zij nog leeft! Er was ook een zoon, ik meen Ferry of zo. Het kan zijn dat wij op dezelfde jongensclub bij de Rehobothkapel in de Stortenbekerstraat zaten. Ik praat over meer dan 50 jaar geleden.

Anne Smulders | 30-11-2011
ik woonde op nummer 335 in de sigarenwinkel. De foto is vanuit de Van der Vennestraat genomen. Als je goed kijkt zie je het sigaretje uithangbord (links achter de tram) nog hangen. Vrij snel daarna heeft mijn moeder de zaak verkocht. Ze leeft nog en is nu 94 jaar. inmiddels is er niets meer over van de oude buurt. Wanneer u meer wilt weten Bragg het dan maar.

w ruggenberg | 23-9-2011
achter de tram was ostadestraat en op de hoek was een poelier
aan de overkant was drogisterij willemse de tram gaat naar de put


Gert-Jan Bijlsma | 6-1-2011
Helaas is zandvliet zelfs geen zandvliet meer. Andere mensen andere naam. Nadat hij verhuist is naar de hoek van de goev. is er een ander in gekomen.

Lodie Zandvliet | 29-12-2010
De tram is zeker op weg naar de put en op de achtergrond is de splitsing vailliantlaan/v/d Vennestraat zichtbaar. Hij staat nu voor de hoefkade stil waar tevens de wouwermanstraat begint met aan het begin het postkantoor. achter de tram zien we de stortenbekerstraat waar Gerard Nuijen de groenteboer op de hoek zat, ik weet dit allemaal zeker aangezien wij er tegenover zaten met de automatiek
"ZANDVLIET" vanaf 1963.
Vriendelijke groet naar alle oude klanten van ons
Lodie Zandvliet

Geurt Borsboom | 2-10-2010
Nog preciezer: de zijstraat vlak achter de tram is de Stortenbekerstraat en even verder, een vijfsprong, vinden we de Van Ostadestraat.

rob hazenberg | 2-10-2010
Deze foto is vansf de hoefkade naar de van der vennestraat genomen
de zijstraat is de oostadestraat.
De textielwinkel zan naast jamin/hoek hoefkade

aldo markus | 29-8-2010
Elders op deze site (kies in de balk links Tram, dan 800-en en klik op de 823) nog twee mooie foto's van deze plek, maar dan gezien in de richting van de Put. Tussen de reacties is ook een foto van de 1240 richting Staatsspoor geplaatst (gezien van de achterzijde, dus op hetzelfde spoor als hierboven de 1013 rijdt).
De architectuur geeft weinig aanknopingsmogelijkheden: op elke straathoek hetzelfde kopgeveltje. Wel fraai natuurlijk - maar voor de oriëntatie na 45 jaar best een lastige puzzel.

wil leebeek | 29-8-2010
Wim , je hebt inderdaad gelijk. Het moet sept.1964 zijn.

erven sleeboom | 28-8-2010
Als dat er staat, zal dat vast wel zo zijn. Dat is precies de periode waarin Jac. Woltjes deze foto's maakte en ze uitgaf, via kantoorboekhandels of in eigen beheer.

Wim van Es | 28-8-2010
In de bestandnaam van de "originele" digitale foto staat september 1964. Deze datum lijkt toch heel goed te kloppen.

erven sleeboom | 28-8-2010
Ik zit me nu af te vragen wanneer de grote lijnnummerborden aan de deurloze zijkant vervangen werden door de kleine bordjes achter de eerste standee window... Dat was ergens in 1964 of '65. Dan kunnen we nog preciezer dateren.

FransW | 28-8-2010
Met ingang van woensdag 19 december 1956 werd lijn 6 verlengd vanaf de Escamplaan (t.h.v. de Soestdijksekade) naar het Monnikendamplein. En pas op dinsdag 6 juli 1965 werd lijn 6 aan die zijde doorgetrokken vanaf het Monnikendamplein naar de keerlus op het Castricumplein. De opname zal dus gemaakt zijn ergens in de periode medio november 1962 - juli 1965.

erven sleeboom | 28-8-2010
Gezien de Histor Verven Altijd Goed kan de foto niet voor november 1962 genomen zijn.

wil leebeek | 28-8-2010
Lijn 6 rukte vanaf het Monnikendamplein in naar Hobbemaplein-v.d.Vennestr.-
Vaillantlaan-Parallelweg-remise Frans Halsstraat.

De foto is een ansichtkaart, uitgegeven door Minerva, Wouwermanstraat 3.
Als ik mij goe herinner was dit een kantoorboekhandel.

Deze heeft in de loop der jaren vele kaarten uitgegeven van de Vaillantlaan e.o.
De foto is ongeveer 1961 te dateren.

erven sleeboom | 28-8-2010
Rien Solcer | 28-8-2010 | Ik weet niet of deze tram via de Wouwermanstraat of de Parallelweg reed naar de FH?
De uitrukroute FH - Hobbemaplein was door de Wouwermanstraat naar de Vaillantlaan en verder. In de Wouwermanstraat lag één spoor tussen de remise en de Vaillantlaan.
De inrukroute was Vaillantlaan - de Put - Parallelweg - remise FH.

PCC's die op deze manier de remise binnenkwamen of verlieten (lijn 6 richting Monnikendamplein/Castricumplein) stonden met hun achterkant naar de remisedeuren.

PCC's die via het Hollands Spoor inrukten (lijn 6 richting Hofzichtlaan/Station Mariahoeve en de lijnen 16 en 17) gebruikten sinds 1959 de baan van lijn 11. Via de Put kon je niet meer rechtdoor rijden over de Parallelweg naar de remise. Zij kwamen binnen langs de pekelremise en stonden op de remisesporen met hun front naar de deuren.
Zij verlieten de remise via de Parallelweg en bereikten zo het Hollands Spoor, want in die richting kon wel rechtdoor gereden worden via de Put.

In de remise FH stonden de wagens dus op twee manieren geparkeerd: kop vooraan of kont vooraan.
Was het voor de dienstinzet nodig om een wagen om te draaien, dan moest hij dus via de Wouwermanstraat worden gedriehoekt. De vaste remisebestuurders (Quirinus Wesselman, Theo Madlung, Niehot, Freek Riep) waren er soms druk mee.

Nadat lijn 12 via lijn 11 was gaan rijden (6 juli 1969) verdwenen de sporen in de Parallelweg, Vaillantlaan, Wouwermanstraat en Van der Vennestraat. Er kwam een verbinding naar lijn 11 richting Scheveningen en sindsdien verloopt het in- en uitrukken van/naar de remise FH op de nu nog bekende wijze.

joost | 28-8-2010
De winkel van Laarhoven zat, komend vanuit de put, aan de linkerkant van de straat. De 1013 is in elk geval zeker op weg naar de Vaillantlaan/de put.

Rien Solcer | 28-8-2010
Ik moet terug komen op mijn vorige uitspraak, dit is inderdaad gezien naar de van der Vennestraat, links naast de hoek zie je een zijstraat, deze heeft de Vaillantlaan niet zo dicht naast de Wouwermanstraat. Ik weet niet of deze tram via de Wouwermanstraat of de Parallelweg reed naar de FH?

erven sleeboom | 28-8-2010
Als dat inderdaad de richting is, is hij bijna bij de Hoefkade.
We kunnen Jac. Woltjes niet meer vragen, helaas...

aldo markus | 28-8-2010
De 1013 is op weg naar de remise en komt van het Hobbemaplein. Hij is bijna bij de Put.

erven sleeboom | 28-8-2010
Dat dacht ik eerst ook, en nu weet ik het echt niet meer...
Is het daarachter nu schuin naar links de Van der Vennestraat, of schuin naar rechts de Wouwermanstraat...?
Streetview helpt niet echt, alles is anders...
Aan de bestemming Monnikendamplein heb je ook niks, de bestuurder verdraaide gewoon de film niet meer toen hij met zijn lege tram naar de remise ging.

Geurt Borsboom | 28-8-2010
Nee, de wagen komt juist van het Hobbemaplein vandaan en rijdt richting De Put. Het is dus een inrukker. Bij De Put zal hij rechtsaf slaan naar de Frans Halsstraat.

Rien Solcer | 27-8-2010
Dit stuk Vaillantlaan ligt tussen de Wouwermanstraat ( zie rechtsachter hoekpand) en de van der vennestraat, de tram komt hoogst waarschijnlijk uit de remise FH.

erven sleeboom | 27-8-2010
Gewoon een uitrukkende lijn 6, van de remise Frans Halsstraat via Wouwermanstraat en Vaillantlaan naar het Hobbemaplein en verder. Een situatie die vele malen per dag te zien was.

Voorzover ik me herinner is deze foto omstreeks 1964 gemaakt door Jac. Woltjes en door hemzelf als ansichtkaart uitgebracht.

Leuk, dat Dafje, het Renaultje 4 en de beide Opels.

Hans R | 27-8-2010
Is dit niet de Hobbemastraat, die de Vaillantlaan kruist?

DA Borgdorff | 27-8-2010
In- of uitrukker ?/ dAb

jan heppener | 27-8-2010
voor zover ik weet hadden we daar geen lijn 6 rijden wel lijn 12 hoe kan dat was er soms een omleiding wie weet het of ben ik abuis


Er zijn op dit moment 15 bezoekers.
(gebaseerd op bezoekers die de laatste 5 minuten een pagina hebben bekeken)


- Den Haag


- Scheveningen


- Loosduinen


- Toen & Nu


- Waar de trams zijn verdwenen

- Bus


- Tram


- RandstadRail


- Meer HTM


- (Oud) Collega`s


- Soms gaat het fout


- Foto`s uit het archief van HTM

- Het 100-dagen Nieuwsarchief


- HTM in het nieuws


- Waar is deze foto genomen?

- Wat is nieuw?


- Links


- Webmaster


Home  


Email/contactpagina  


HTMfoto op Social Media  

facebook   


twitter   


YouTube   
Trambestuurders zijn stuurloos, anders waren ze wel buschauffeur geworden,
buschauffeurs sporen niet, anders waren zij wel trambestuurder geworden!