Contact/email    <-Vorige  
HTMfoto.net / HonderdprocentHaags.nl is een particuliere website en heeft geen enkele binding met HTM, behalve dat de webmaster ook trambestuurder is bij diezelfde HTM.

Deze website wordt dagelijks bijgewerkt. Laatste update: 20-1-2018, 20:37 uur.
  Het 100-dagen Nieuwsarchief   HTM in het nieuws   Waar is deze foto genomen?  

  - Welkom 
   
bezoeker
  - Persoonlijk welkom? 

  - Den Haag 
  - Scheveningen 
  - Loosduinen 
  - Toen & Nu 
  - Waar de trams zijn 

  - Bus 
  - Tram 
  - RandstadRail 
  - Meer HTM 
  - (Oud) Collega`s 
  - Soms gaat het fout 
  - foto`s uit het archief 

  - Wat is nieuw? 
  - Links 
  - webmaster 

      Herengracht
 Mail deze pagina      Wim Van Wezel | 27-6-2017
De laatste tijd kom ik regelmatig in het Stadsarchief in Rotterdam om de personeelsbladen Erres Expres en later Stokvis Expres te lezen over het handelsbedrijf R.S. Stokvis. Volgens mij is de mooie foto met tram 6 van na WOII! Ons pand was nr. 9. Oud-collega`s van RS Stokvis Den Haag, houden in september weer een reunie. Onlangs kreeg ik via een artikel in De Oud-Hagenaar, het dikke catalogus boek van Lindeteves-Stokvis van p6381roducten en diensten in Nederlands Oost Indie.

busgek | 19-2-2016
Met dat soort Coca-Cola wagens werden eind vijftiger jaren huis-aan-huis stofzuigers etc. opgehaald om van 110volt naar 220volt omgebouwd te worden toen Den Haag als laatste gemeente in Nederland van 110 naar 220 ging. Was ook beter voor de trams, geloof ik. (bij zo`n operatie zouden we vandaag de dag waarschijnlijk een maand in het donker zitten, verkeerde hoofdschakelaars, vocht in de leidingen of blaadjes op de hoogspanningsmast...)

Michiel de Ruijter | 19-2-2016
@John, lees "Stampij om een schuiftrompet" uit de Bob Evers-serie, over hun avonturen met het DSC in het gebouw voor Kunsten en Wetenschappen, hier om de hoek...

Emile1952. | 7-9-2013
Volgens Haagse Beeldbank foto 5.15625 (zIe posting van Mike): Datering ca. 6-1950.

wil leebeek | 5-9-2013
Aan het Van Nelle reclamebord op de aanhangwagen te zien is de opname
gemaakt tussen maart 1949 en voorjaar 1951.

John van den Berg | 5-9-2013
Hans@ de kratten waren idd geel de flesdoppen waren wit met rode opschrift wij kregen in de garage waar een paar wagens werden gestald meestal een kratje met groenen doppen die waren gratis en bedoeld om bij sommigge gelegenheden voor reclame uit te delen om de mensen kennis te laten maken met het product om dat het toen nog niet zo bekent was .De trams die over het zieken reden waren niet zo blij als we de wagens s.avonds naar binnen reden want ze werden geladen voor de volgende dag en mochten met oog op diefstal niet buiten blijven.Dat was voor de tram een beetje hinderlijk.een bijzonderheid was dat een van die chauffeur in zijn vrije tijd Banjo speelde bij het Dutch Swingcolleges band hij Heette Arie lichthart .

Hans (Zoef) | 5-9-2013
Iemand die weet waar de Calliopestraat is? Die is hier bij de zijstraat direct om de hoek en ligt direct in het verlenge van het Bleijenburg.

Hans | 5-9-2013
Nog even een aanvulling: toentertijd was de kleur van het merk Coca-Cola geel (kratjes en truck). Later werd het rood.

Hans | 5-9-2013
@rabbit. Oké, bedankt. Toch met een Amerikaans tintje, want Bedford maakte deel uit van General Motors.

rabbit | 4-9-2013
Vrachtwagen is een britse Bedford van begin 40er jaren.

Hans | 4-9-2013
Opvallend stoere Amerikaanse vrachtwagen in die tijd: die van de leverancier van Coca-Cola. De open laadruimte was geschikt gemaakt voor het vervoer van kratjes met daarin de welbekende kleine flesjes. Destijds waren er nog geen gezinsflessen verkrijgbaar en ook de komst van frisdrank in blik was nog ver weg. Het merk van de vrachtauto? GMC?

Mike | 4-9-2013
Beetje vreemd:

twee dezelfde fotokaarten, alleen hier rechtsonder:`s-Gravenhage, Herengracht en op HBB linksonder Den Haag, Heerengracht`

Mike | 4-9-2013
@ coos

HBB Identificatienr. 5.15625
"Herengracht met tram (rijtuig links: 620). Links Bar-bodega Alexandra en bioscoop Odeon waar de film "Voor wien de klok luidt" speelt (mei-juni 1950)"

Hans (Zoef) | 4-9-2013
Met school zijn wij eens naar Barendrecht geweest waar gereedschappen werden gemaakt oa. (draai)beitels.

Hans van Kleef | 4-9-2013
Alle Erres t.v, radio`s en pick-ups, stofzuigers en kleine huishoudelijke apparaten werden gemaakt bij van der Heem in Den Haag. Ze hadden daar zelfs een eigen beeldbuis in productie. Later toen de kleuren tv kwam is een en ander veranderd. Ook de Solex maakte men daar in licentie. De wasmachines van Erres kwamen van Minkema elders in het land.

coos | 10-12-2012
Opvallend, deze boomloze Herengracht. Gezien de auto`s schat ik deze foto op eind jaren veertig.

Fer Mählmann | 10-12-2012
Mag ik nog herinneren aan het merk Erres voor in ieder geval radio`s, pick-up`s en nog diverse huishoudelijke apparatuur, waarvan Philips meestal de leverancier was. De naam Erres was ontstaan uit de voorletters R en S van de bedrijsnaam, zie de mail hieronder.
Ik bezit nog een goed spelende Erres-radio waar zelfs al een FM-band op zit; hij zou in een museum niet misstaan...

wim van wezel | 9-12-2012
Op nummer 9, nu Rijksmonument, was het verkoopkantoor van R.S.Stokvis & Zonen N.V., die als handelshuis een zeer breed pakket aan producten verkocht in de Haagse regio. Ik werkte daar in de periode augustus 1959 t/m september 1966. Ons kantoor was met de verkoop binnendienst en verkoop buitendienst actief in de verschillende domeinen; industrie, overheid, oliemaatschappijne, handel, in gereedschappen, automaterialen, rijwielhandel, radio & TV handel, electro, sanitair, non-ferro metalen, buizen &fittings, centrale verwarming, hang & sluitwerk, machines voor hout- en metaalbewerking, enz. We waren veel bedrijven, overheid en instellingen van dienst. Goede herinneringen. Stokvis had door heel Nederland kantoren en magazijnen met als hoofdkantoor Rotterdam.

Reageer
Houdt er vooral rekening mee dat een reactie op deze
pagina ook in de toekomst van waarde moet zijn!


Naam    (graag uw echte naam)
Reactie

< i > < b > < u > < groot > < klein > < rood > < quote >
                                  

Type de 4 cijfers over    9638


* Met het plaatsen van uw reactie verklaart u accoord te gaan met de spelregels.
Lees de spelregels >>>